Băsescu: România a învăţat o lecţie extrem de dură a crizei

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 28 ianuarie 2011

România a învăţat o lecţie extrem de dură a crizei, afirmând că măsurile de austeritate au fost luate pentru a a crea resurse pentru investiţii, în vederea perspectivei unei creşteri durabile a economiei. "România a luat câteva măsuri extrem de dificile într-un moment dificil. Am avut o creştere explozivă în perioada 2004 - 2008 după care o creştere negativă foarte puternică, minus 7,4% în 2009 şi minus 1,9% în 2010 cu perspectiva reluării creşterii economice în 2011. Am învăţat o extrem de dură lecţie a crizei", a declarat Traian Băsescu în plenul APCE, potrivit Mediafax.

El a mai spus că, în România, creşterea explozivă a fost bazată pe stimularea excesivă a consumului şi pe dezvoltare imobiliară.

"Decizia pe care am luat-o a fost ca România să-şi aştearnă perspectiva de dezvoltare nu pe stimularea consumului, ci pe dezvoltare durabilă. De aceea s-au luat câteva măsuri foarte dure pentru a crea resurse pentru investiţii", a adăugat şeful statului.

El a reamintit că anul trecut autorităţile au redus salariile în sectorul bugetar cu 25%, s-a introdus o taxare cu 5,5% a pensiilor, s-a introdus un nou sistem de salarizare, s-a introdus un nou sistem de pensii, iar vârsta de pensionare a fost crescută. "De asemenea, au fost introduse măsuri de lărgire a bazei de impozitare. Nu în ultimul rând, chiar dezbaterile din ultimele zile sunt legate de introducerea unui nou sistem de plată a pensiilor miliarilor în rezervă. Toate acestea fac parte din sistemul de reforme structurale pe care România şi le-a asumat în intenţia de a lansa România pe o traiectorie de creştere economică bazată pe dezvoltare durabilă, nu pe consum", a mai declarat preşedintele Băsescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb