Băsescu: "Ungaria este un focar de instabilitate"

F.A.
Politică / 12 august 2013

Update 12:04

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat că, dacă Universitatea de vară de la Băile Tuşnad se va petrece la fel ca în acest an, atunci nu se va mai desfăşura în ţara noastră.

"Universitatea de la Tuşnad nu se va mai desfăşura pe teritoriul României, dacă se va petrece cum s-a petrecut anul acesta", a spus Băsescu.

----

Update 11:52 "România vrea unirea, dar Republica Moldova nu"

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat: "Vorbim de unirea Republicii Moldova cu România: Oameni buni, există în populaţia Republicii Moldova un filon sănătos care sprijină acest lucru. Dar marea majoritate a populaţiei nu doreşte acum unirea cu România. Le spun cetăţenilor Republicii Moldova: Cereţi unirea şi-o veţi avea, dar cereţi-o! Dacă în România nu există nici un partid românesc care să nu vrea unirea, dar în Republica Moldova cel mai mare partid, Partidul Comunist este pentru integrarea Moldovei în Eurasia".

"România vrea unirea cu Moldova? Da, România o vrea, dar Republica Moldova nu vrea unirea. Noi susţinem că soluţia pentru moment este Republica Moldova în UE, acolo unde ne vom întâlni şi unde nu veţi mai fi obligaţi să plătiţi viza pentru UE 500 de euro", a precizat Băsescu.

----

Update 11:49 Băsescu: "Niciodată nu se va face reorganizarea pe criterii etnice"

Şeful statului a precizat, astăzi, că reorganizarea administrativă a ţării noastre nu se va face pe criterii etnice.

"Probabil aţi tot auzit că în România se discută un proiect de reorganizare administrativă. Ce vă pot garanta e că niciodată nu se va face reorganizarea pe criterii etnice. Cei care cred că e posibil aşa ceva ne confundă cu staliniştii: numai Stalin a organizat regiunea autonomă maghiară. Parlamentul nu se va împiedica până la urmă de exigenţe care nu au nimic în comun cu definiţia statului român de stat unitar. Reorganizarea administrativă e necesară", a mai spus Băsescu.

----

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la Izvoru Mureşului (Harghita), că "Ungaria este un focar de instabilitate".

"Am crezut că funcţionează decenţa. Anul acesta, ne-au dovedit că pot fi indecenţi. Ungaria a devenit, în momentul de faţă, un focar de instabilitate din punct de vedere al tratamentului minorităţilor în regiune, nu în România. În România, nu se va întâmpla nimic, dar în regiune politica Budapestei a început să creeze dificultăţi statelor care au minoritate maghiară pe teritoriul lor. România îşi va suma leadeship-ul punerii la punct a Budapestei", a precizat Băsescu.

De asemenea, şeful a fost întrebat, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, judeţul Harghita, de ce este lăsat premierul ungar Viktor Orban "să circule liber" în judeţele Harghita şi Covasna, el răspunzând: "Dacă nu v-a plăcut, de ce nu l-aţi fluierat?".

"Dacă nu v-a plăcut, de ce nu l-aţi fluierat? Nu o să vină Guvernul să-l fluiere", a răspuns Traian Băsescu.

Preşedintele a participat la a XI-a ediţie a Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, judeţul Harghita, care are ca temă principală "România şi românii de la frontiera Uniunii Europene şi NATO".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb