BASF stabileşte o nouă direcţie de strategie corporativă

S.B.
Companii / 26 septembrie

BASF stabileşte o nouă direcţie de strategie corporativă

BASF stabileşte o nouă direcţie prin strategia sa corporativă şi defineşte obiective financiare pentru perioada 2025-2028, actualizând-şi în consecinţă politica de dividende.

Pe termen mediu, BASF se angajează să menţină distribuţia globală către acţionari la nivelul ultimilor ani printr-o combinaţie de dividende şi răscumpărări de acţiuni. În acest fel, BASF îşi propune să distribuie cel puţin 12 miliarde de euro acţionarilor din 2025 până în 2028. Mai exact, compania va plăti un dividend de cel puţin 2,25 euro per acţiune (2023: 3,40 euro) sau aproximativ 2 miliarde euro în fiecare an. Acesta se va aplica inclusiv dividendului pentru exerciţiul financiar 2024, care urmează să fie plătit în 2025. Plata totală a dividendelor în valoare de aproximativ 8 miliarde EUR în perioada celor patru ani va fi completată prin răscumpărări de acţiuni, care sunt vizate cel târziu începând cu anul 2027 şi se estimează că se vor ridica la aproximativ 4 miliarde EUR.

BASF

Carmen Turcu

Phone: +40 744 807 976

carmen.turcu@basf.com

Premium Communication

Sorana Savu

Phone: +40 745 061 858

sorana.savu@premiumpr.ro

Premium Communication

Larisa Buda

Phone: +40 755 060 116

larisa.buda@premiumpr.ro

Bilanţul şi fluxurile de numerar solide ale BASF vor susţine plata dividendelor şi derularea programelor de răscumpărare de acţiuni. În plus, compania va reduce cheltuielile de capital sub nivelul amortizărilor începând cu 2026, adică după punerea în funcţiune a platformei Verbund din Zhanjiang, China, în 2025.

Noua politică de dividende este susţinută de următoarele obiective financiare actualizate ale BASF. Profitul înainte de depreciere, amortizare (EBITDA) şi cheltuieli excepţionale este estimat între 10 miliarde şi 12 miliarde de euro în 2028, în condiţii de mijloc până la upcycle. Fluxul cumulat de numerar disponibil pentru perioada 2025-2028 este preconizat să depăşească 12 miliarde de euro. Rentabilitatea capitalului angajat (ROCE) vizată pentru 2028 este de aproximativ 10%.

Ca parte a noii sale strategii corporative, BASF a definit roluri clare în portofoliu pentru activităţile sale şi face distincţia între afaceri centrale şi afaceri independente. Segmentele Produse Chimice, Materiale, Soluţii Industriale şi Nutriţie & Îngrijire reprezintă afacerile centrale, în timp ce segmentele Catalizatori de Mediu şi Soluţii pentru Metale, Materiale pentru Baterii, Tehnologii de Acoperire şi Soluţii Agricole sunt considerate afaceri independente. În anii următori, BASF se va concentra pe consolidarea şi creşterea profitabilă a afacerilor sale centrale. În ceea ce priveşte afacerile independente, BASF va urmări opţiuni de portofoliu active în cazul în care vor aduce valoare pentru companie şi acţionarii săi. Ca pas următor, BASF pregăteşte un proces de vânzare a afacerii sale de vopsele decorative din Brazilia. În 2024, BASF se aşteaptă să primească un flux de numerar total de aproximativ 2 miliarde de euro din ieşirea sa din afacerea de petrol şi gaze, ca rezultat al unor măsuri anterioare de gestionare a portofoliului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb