Bashar Al-Assad vrea să fie "cel care a salvat Siria"

Adina Lateş
Internaţional / 21 februarie 2016

Preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, a afirmat că vrea să fie peste zece ani "cel care şi-a salvat ţara" şi a recunoscut importanţa ajutorului rus şi iranian pentru armata siriană, potrivit unui interviu publicat sâmbătă pe site-ul cotidianului spaniol El Pais, transmite AFP.

"Peste zece ani, vreau să fi fost capabil de a salva Siria, dar asta nu înseamnă că voi fi în continuare preşedinte", a declarat şeful statului sirian, la putere din anul 2000. "Siria va fi bine, iar eu voi fi cel care şi-a salvat ţara", a mai spus el.

Peste zece ani, "dacă poporul sirian va vrea să fiu la putere, voi fi acolo, iar dacă nu va dori, nu voi fi", a adăugat preşedintele.

În plus, Bashar Al-Asad a mai declarat că, "fără îndoială, sprijinul rus şi iranian a fost esenţial" în progresele trupelor sale în faţa forţelor de opoziţie. "Avem nevoie de acest ajutor pentru un motiv simplu, acela că 80 de ţări susţin teroriştii în diferite moduri, a afirmat el. Unii direct, cu bani, sprijin logistic, arme sau luptători. Alţii le oferă un sprijin politic în diferitele organizaţii internaţionale".

Armata rusă desfăşoară de la 30 septembrie o intensă campanie de lovituri aeriene contra unor "ţinte teroriste" care a permis armatei guvernamentale să obţină victorii pe teren.

Din 2011, Siria este pradă unui război civil în care se confruntă trupe fidele regimului, grupări armate ale opoziţiei şi grupuri jihadiste, soldat cu 260.000 de morţi şi mai multe milioane de refugiaţi.

Un acord de încetare a focului, negociat între Statele Unite, Rusia şi principalii lor aliaţi, urma să intre în vigoare vineri, dar nu a fost respectat.

Într-un interviu acordat pe 13 februarie agenţiei France Presse, Bashar Al-Assad şi-a exprimat dorinţa de a recuceri toată Siria şi a anunţat, în acelaşi timp, că este "pregătit" pentru un acord de încetare a focului - deşi a preferat să vorbească despre "încetarea operaţiunilor"-, dar cu unele condiţii, aminteşte Agerpres.

Printre acestea, "să se interzică altor ţări, mai ales Turciei, să mai trimită oameni şi arme sau orice fel de sprijin logistic teroriştilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb