BAT anunţă investiţii de 60 milioane de euro, în fabrica de la Ploieşti

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 4 iulie 2017

Producătorul de ţigarete British American Tobacco (BAT) anunţă că, în 2017, valoarea investiţiilor făcute în fabrica de la Ploieşti a grupului va fi triplă faţă de estimările anunţate la finalul anului trecut.

Astfel, compania va investi circa 60 de milioane de euro în ridicarea unei noi hale de producţie şi în retehnologizarea fabricii. În noiembrie 2016, conducerea companiei British American Tobacco anunţase că va investi circa 21 de milioane de euro anual în dezvoltarea fabricii de la Ploieşti, pentru o perioadă de 5 ani.

Gemma Webb, CEO al British American Tobacco România, a declarat: "Valorea investiţiilor pe care urmează să le realizăm în unitatea de producţie de la Ploieşti în 2017 s-a triplat faţă de estimările noastre iniţiale. În acest an, investiţia noastră totală va fi de peste 60 de milioane de euro, bani folosiţi pentru achiziţionarea de noi echipamente şi pentru ridicarea unei noi hale de producţie cu o suprafaţă totală de peste 4000 metri pătraţi".

Potrivit companiei, creşterea investiţiilor se datorează extinderii capacităţii de producţie pe fondul închiderii treptate a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, cu o parte a volumelor urmând să fie mutate la Ploieşti, şi optimizarea volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte şi fabrica din ţara noastră.

În urma dezvoltării unităţii de producţie de la Ploieşti, compania anunţă că până la finalul anului vor fi create 120 de noi locuri de muncă, din care 90 au fost deja ocupate. Noile poziţii acoperă toate zonele de competenţe şi îndeosebi profilurile tehnice - operatori, tehnicieni, electricieni - şi logistice. În prezent, în unitatea de producţie de la Ploieşti lucrează circa 700 de angajaţi şi 150 de contractori.

BAT precizează că volumele produselor urmează să crească cu aproximativ 30% în urma investiţiilor. În plus, numărul ţărilor către care pleacă produsele fabricii British American Tobacco de la Ploieşti va creşte de la 35 la 40.

CEO-ul companiei a mai afirmat: "Vrem să continuăm să investim în România şi sperăm că Guvernul român va asigura predictibilitatea legislativă şi fiscală şi stabilitatea politică necesare. Subliniem din nou că una dintre precondiţiile creşterii economice sustenabile este dialogul continuu dintre autorităţi şi mediul de afaceri".

Fabrica British American Tobacco de la Ploieşti este, în momentul de faţă, a doua cea mai importantă fabrică a grupului din Europa, şi una dintre cele mai tehnologizate şi mai bine dezvoltate unităţi de producţie la nivel global. Cu noile volume, fabrica British American Tobacco de la Ploieşti va deveni una dintre primele cinci cele mai importante unităţi de producţie BAT din lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb