BAT solicită adoptarea de urgenţă a Directivei Europeane a Tutunului

Andrei Stan
Companii / 27 septembrie 2016

British American Tobacco (BAT) cere adoptarea de urgenţă a legii care priveşte noile norme de producţie ale pachetelor (Directiva Europeană a Tutunului) şi precizează că nu are nicio implicare în elaborarea legii antifumat, a prevederilor acesteia sau a ultimelor amendamente aduse legii.

"Vrem să clarificăm poziţia companiei cu privire la contextul legislativ actual şi la oricare speculaţii mediatice. British American Tobacco nu are nicio implicare în emiterea ultimelor amendamente aduse legii antifumat; ne adaptăm condiţiilor legislative existente, respectăm şi vom respecta în continuare orice iniţiativă de protejare a românilor faţă de efectele fumatului pasiv. British American Tobacco nu susţine amendamentele legate de fumatul în spaţii publice şi am cerut, de la bun început, atât pe căi oficiale cât şi prin poziţii publice, ca ele să fie scoase din legea de transpunere. Singura cerinţă pe care am adresat-o în repetate rânduri autorităţilor a fost urgentarea adoptării legii care priveşte normele de producţie a pachetelor (Directiva Europeană a Tutunului) deoarece în economia reală planurile de afaceri cu termene reale sunt cele care ne conduc activitatea. Companiile, de la cea mai mică iniţiativă antreprenorială şi până la cele multinaţionale, funcţionează cu termene care trebuie respectate şi, ca atare au nevoie de predictibilitate", a declarat Gemma Webb, CEO al British American Tobacco România, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

BAT aminteşte că o serie de amendamente legate de fumatul în spaţii publice au fost incluse în legea de transpunere a Directivei Europene a Tutunului şi susţine că discuţiile create în jurul acestor amendamente întârzie şi mai mult introducerea noilor reglementări ale directivei, deşi termenul limită a trecut de patru luni.

"Singurii beneficiari ai întârzierii transpunerii Directivei sunt contrabandiştii, şi asta în condiţiile în care România are deja cea de-a doua cea mai mare piaţă neagră a ţigărilor din Europa de Est", atrage atenţia BAT.

Directiva Europeană a Tutunului 40/2014/EU a fost publicată pe 3 Aprilie 2014 şi stabileşte noile standarde privitoare la ingredientele şi nivelul de emisii, precum şi modul de prezentare, etichetare şi trasabilitate a produselor din tutun. De asemenea, Directiva conţine prevederi referitoare la produsele din tutun de nouă generaţie: ţigări electronice, produse pe bază de tutun încălzit şi alte produse pe bază de nicotină.

Statelor membre UE le-au fost acordate 24 luni pentru a transpune Directiva Europeană a Tutunului în legislaţia naţională. Directiva Tutunului precizează data deja depăşită de 20 Mai 2016 ca termen final de transpunere în legislaţia naţională, şi acelaşi termen pentru conformarea industriei, permiţând o perioadă de 1 an, până la 20 Mai 2017, pentru epuizarea completă de pe piaţă a vechilor produse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb