Baza Olimpia din Braşov ar putea fi cedată lui Ion Ţiriac pentru 3 milioane de euro

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 10 februarie 2017

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a avut săptămâna trecută o întâlnire cu omul de afaceri Ion Ţiriac, pe tema situaţiei Bazei Sportive Olimpia, aflată în patrimoniul judeţului Braşov, în prezent închisă.

Şeful administraţiei judeţene şi-a manifestat întreaga deschidere pentru găsirea unei soluţii legale şi transparente în ceea ce priveşte acest obiectiv.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a declarat: "Dorim ca Baza Sportivă Olimpia, pe care o considerăm emblematică pentru municipiul şi judeţul Braşov, să fie repusă în valoare şi exploatată în beneficiul întregii comunităţi. Analizăm atât posibilitatea încheierii unui parteneriat, cât şi scoaterea ei la vânzare, însă primul pas este actualizarea studiului de evaluare a imobilului, realizat în anul 2013, atunci când Consiliul Judeţean a devenit proprietarul Bazei Olimpia. La acel moment valoarea imobilului era de aproximativ 3 milioane de euro cu TVA".

În cazul în care nu se vinde, se transformă în Muzeu al Sportului

În cazul în care încheierea unui parteneriat sau vânzarea imobilului nu se va concretiza, intenţia preşedintelui CJ Braşov este să cedeze Muzeului Judeţean de Istorie clădirea Olimpia, în vederea amenajării unui Muzeu al Sportului. În ceea ce priveşte terenurile de tenis, se va căuta o altă formulă de valorificare, fie prin reluarea licitaţiei pentru închirierea lor, fie prin încheierea unei forme asociative cu Federaţia Română de Tenis.

Întâlnirea preşedintelui CJ Braşov cu Ion Ţiriac s-a desfăşurat în contextul în care Fundaţia Ion Ţiriac a solicitat anul trecut conducerii Consiliului Judeţean să analizeze şi să dispună cu privire la posibilitatea cumpărării Bazei Sportive Olimpia de către aceasta. În scrisoarea de intenţie se precizează că Fundaţia Ion Ţiriac vrea să reintroducă Baza Olimpia în circuitul sportiv local şi naţional prin înfiinţarea unei şcoli sportive pentru copii şi tineri, concentrată pe tenis, dar fără a exclude posibilitatea de a dezvolta în viitor şi alte discipline sportive. Conducerea Fundaţiei şi-a manifestat ferm dorinţa de a cumpăra acest obiectiv şi a dat asigurări că nu-i va schimba destinaţia, angajându-se să efectueze investiţii semnificative pentru a-i conserva tradiţia şi imaginea, şi a o reda circuitului sportiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb