BCE a menţinut dobânda de politică monetară la 1%

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂ
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 septembrie 2010

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut, ieri, dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%, decizia fiind în linie cu aşteptările analiştilor, potrivit Reuters. Aceas-ta nu a mai fost modificată încă din luna mai 2009.

Majoritatea analiştilor au anticipat că banca va menţine dobânda la 1%, având în vedere evoluţia economică neuniformă din ţările zonei euro dar şi situaţia din sectorul bancar, în special în ţările de la periferia zonei euro. Aceştia estimează că banca nu va modifica nivelul dobânzii mai devreme de ultimul trimestru al anului 2011, potrivit Reuters.

"Datele economice pentru zona euro au fost în ultima perioadă mai bune decât aşteptările, însă în mare măsură din cauza factorilor temporari. Privind spre viitor, recuperarea ar trebui să se desfăşoare într-un ritm moderat, dominat de incertitudini", a declarat Jean-Claude Trichet după anunţarea deciziei de politică monetară.

Domnia sa a adăugat că ultimele date economice au confirmat aşteptările privind o moderare a creşterii economice în a doua jumătate a anului.

Zona euro a înregistrat o creştere economică de 1% în trimestrul al doilea, potrivit cifrelor preliminare publicate de Eurostat.

Banca Centrală Europeană ar urma să prelungească şi măsurile anticriză, având în vedere că relansarea economică este inegală în rândul statelor membre UE şi există în continuare numeroase incertitudini.

BCE se aşteaptă la o creştere economică de 1,6% pentru zona euro

Banca Centrală Europeană (BCE) şi-a revizuit, în sus, perspectivele de creştere pentru zona euro, atât pentru acest an cât şi pentru anul viitor, după performanţele solide înregis-trate în al doilea trimestru de zona euro, potrivit AFP.

Preşedintele BCE a spus că în prezent banca estimează că zona euro va înregistra în 2010 o creştere economică de 1,6%, faţă de o creştere de 1,0% anterior. Pentru anul 2011, BCE estimează că zona euro va înregistra o creştere de 1,4%, faţă de 1,2% anterior.

De asemenea, BCE şi-a revizuit în creştere şi previziunile de inflaţie pentru zona euro, mizând în prezent pe o creştere a preţurilor cu 1,6 procente în 2010 (faţă de 1,5 procente anterior) şi o creştere a preţurilor de 1,7 procente în 2011 (faţă de 1,6 procente anterior). În consecinţă, creşterea preţurilor în zona euro ar urma să rămână sub pragul avut în vedere de BCE, adică o rată a inflaţiei apropiată, dar sub nivelul de 2%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb