BCE afirmă că majoritatea băncilor europene nu au implementat strategii cu privire la schimbările climatice

G.U.
Bănci-Asigurări / 22 noiembrie 2021

BCE afirmă că majoritatea băncilor europene nu au implementat strategii cu privire la schimbările climatice

Banca Centrală Europeană (BCE) a avertizat astăzi că majoritatea băncilor pe care le supervizează nu au încă planuri concrete care să arate cum îşi vor modifica strategiile de business pentru a lua în calcul schimbările climatice, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

În urmă cu un an, BCE şi-a prezentat aşteptările cu privire la riscurile climatice, însă, până acum, băncile le-au adaptat cu încetineală şi instituţia de la Frankfurt a făcut în mod repetat apeluri către acestea să urgenteze ritmul.

"Băncile au luat primii paşi spre încorporarea riscurilor care au legătură cu schimbările climatice, însă aproape niciuna nu îndeplineşte toate aşteptările organismelor de supervizare. Doar o treime din bănci au introdus planuri care sunt cel puţin adecvate, iar jumătate nu vor finaliza implementarea planurilor lor până la sfârşitul lui 2022", a apreciat BCE, într-un comunicat de presă.

La rândul său, Frank Elderson, membru în boardul executiv al BCE, a apreciat că o propunere a Comisiei Europene vizând introducerea unor cerinţe legale pentru ca băncile să pună la punct planuri cu tranziţia afacerilor lor spre neutralitatea emisiilor de carbon este "binevenită". El a adăugat că BCE va ajuta la monitorizarea progreselor băncilor în cursul acelei tranziţii.

BCE intenţionează ca în prima jumătate a anului următor să efectueze o rundă de teste de stres în rândul băncilor pe care le supervizează, pentru a evalua intensitatea emisiilor de carbon din portofoliile lor de credite, precum şi din operaţiunile lor de trading, dar şi capacitatea industriei bancare de a face faţă consecinţelor schimbărilor climatice asupra valorii activelor.

Băncile care la testele de anul viitor vor înregistra performanţe slabe ar putea fi supuse unor cerinţe mai mari de capital, ceea ce le va afecta capacitatea de a-şi recompensa acţionarii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb