BCE are în vizor să permită, temporar, creşterea inflaţiei peste ţinta actuală

A.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 octombrie 2020

Banca Centrală Europeană va analiza o strategie care să permită, temporar, creşterea inflaţiei peste ţinta actuală, a anunţat Christine Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene. Aceasta a subliniat, ieri, conform surselor de presă, că o politică potrivit căreia băncile centrale se angajează să compenseze inflaţia scăzută dacă nu-şi ating temporar obiectivele "ar putea fi examinată", ca parte a revizuirii strategice a instituţiei.

Şeful BCE a explicat: "Dacă este credibilă, o astfel de strategie ar putea întări capacitatea politicii monetare de a stabiliza economia când este o perioadă dificilă, deoarece promisiunea de depăşire a ţintei de inflaţie sporeşte aşteptările în ceea ce priveşte inflaţia şi, prin urmare, reduce ratele dobânzilor reale".

Lagarde nu a comentat în privinţa perspectivelor imediate ale politicii monetare, deşi a observat că ancorarea aşteptărilor pieţelor privind inflaţia "s-au atenuat, probabil".

Oficialul european a admis că, în următoarele luni, preţurile în zona euro vor scădea, dar a dat asigurări că vor creşte din nou la începutul anului viitor.

BCE estimează că rata medie a inflaţiei în zona euro ar urma să se situeze anul acesta la 0,3%, înainte de a urca la 1% în 2021 şi la 1,3% în 2022. Rata anuală a inflaţiei în zona euro a coborât în teritoriul negativ în august 2020, pentru prima dată după luna mai 2016, o consecinţă a diminuării cererii din cauza pandemiei.

Datele sunt extrem de îngrijorătoare, deoarece obiectivul - ţintă al Băncii Centrale Europene (BCE) este o creştere a preţurilor mai mică, dar apropiată de 2%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb