BCE: Reducerea nivelului creditelor neperformante de către băncile italiene este insuficientă

Ion Marian
Internaţional / 31 ianuarie 2017

Reducerea nivelului creditelor neperformante de către băncile italiene este insuficientă

Creditorii italieni au făcut puţine progrese în privinţa reducerii nivelului creditelor neperformante, care le limitează capacitatea de a acorda noi împrumuturi, arată datele publicate marţi de Banca Centrală Europeană (BCE), citate de Reuters.

Cele mai mari 14 bănci italiene deţineau credite neperformante în valoare de 284,4 miliarde de euro la sfârşitul lunii septembrie, cu doar 1,6 miliarde de euro mai puţin decât în precedentele trei luni, chiar dacă provizioanele pentru creditele neperformante au crescut, se arată în raportul publicat de BCE.

Acest lucru înseamnă că unul din 10 italieni împrumutaţi deţin credite neperformante. Italia are o treime din totalul creditelor neperformante care afectează cele 122 de bănci din zona euro supervizate de BCE. Creditorii italieni ocupă, astfel, primul loc în zona euro la acest capitol.

La nivelul zonei euro, creditele neperformante totalizează aproape 1 trilion de euro. BCE este îngrijorată că piaţa privată pentru credite neperformante este mică şi nu pot fi obţinuţi bani lichizi, ceea ce are ca rezultat preţuri excesiv de scăzute, descurajând băncile să se descotorosească de ele, înregistrând astfel pierderi semnificative.

Anticipând unele pierderi, principalele bănci din Italia au pus deoparte rezerve echivalente cu 45,4% din totalul creditelor neperformante.

Rezolvarea problemei creditelor neperformante este una dintre priorităţile fixate de Banca Centrală Europeană, dar vor fi necesari câţiva ani pentru rezolvarea acestei probleme.

Un plan ce prevede înfiinţarea unei "companii de gestionare a activelor" (AMC) care ar facilita tranzacţionarea unor credite neperformante (NPL) de peste 1 trilion de euro din bilanţurile creditorilor europeni a fost prezentată luni de Autoritatea Bancară Europeană (EBA).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb