BCG estimează că tehnologiile cuantice ar putea crea o valoare de la 450 la 850 miliarde dolari, în următorii 15-30 de ani

S.B.
Companii / 12 septembrie 2022

BCG estimează că tehnologiile cuantice ar putea crea o valoare de la 450 la 850 miliarde dolari, în următorii 15-30 de ani

Investiţiile în tehnologiile cuantice au atins recorduri maxime în 2021 şi se preconizează că vor continua să crească semnificativ, având în vedere că mai multe industrii urmează să beneficieze de acestea şi, mai mult, este de aşteptat ca noi industrii să se dezvolte datorită lor.

Boston Consulting Group (BCG), una dintre cele mai importante firme de consultanţă în management din lume, dă publicităţii un nou raport, intitulat Poate Europa ajunge SUA (şi China) în domeniul tehnologiilor cuantice?, care evidenţiază amploarea şi ritmul de dezvoltare la nivel global al acestei industrii.

În timp ce SUA este lider detaşat în ceea ce priveşte brevetele, fondurile de investiţii şi volumul de talente, raportul BCG constată că UE conduce cursa raportat la investiţiile publice. Cu toate acestea, UE nu dispune de un plan de acţiune coerent pentru a coordona activităţile individuale ale statelor membre, are o piaţă de capital privată subdezvoltată în ce priveşte nivelul de pregătire necesar pentru a investi în proiecte de soluţii cuantice în stadiu avansat şi nu dezvoltă suficiente talente în domeniul calculului cuantic, pentru a răspunde cererii viitoare. Raportul BCG subliniază faptul că SUA au în prezent cu între două şi trei ori mai multe talente cuantice în mediul de afaceri faţă de UE.

Fără măsuri urgente, arată raportul, UE riscă să repete greşelile făcute în industria semiconductorilor. Europa, împreună cu Marea Britanie şi China, este în prezent bine poziţionată într-un trio de competitori care au intrat în cursă cu SUA. UE se numără printre liderii acţiunilor publice în domeniul cuantic şi a pus în aplicare planuri precum Quantum Flagship, coordonând eforturi de cercetare în mai multe industrii şi derulând proiecte educaţionale pilot, pentru a oferi o direcţie acestui ecosistem în curs de dezvoltare.

Aşadar, ce trebuie să facă UE pentru a evita repetarea greşelilor pe care le-a făcut în urmă cu mai bine de un deceniu, când nu a reuşit să scaleze la nivel continental industria semiconductorilor?

"UE are toate ingredientele necesare pentru a reuşi în cursa cuantică, dar trebuie să se dezvolte rapid şi să furnizeze un plan cuprinzător pentru a transforma potenţialul în acţiune", spune Francois Candelon, director general şi partener senior la BCG, coautor al raportului. "Istoria Europei în confruntarea cu revoluţiile tehnologice a fost prea des caracterizată de promisiuni timpurii, de eşecul de a se extinde în momente critice şi apoi de o încercare costisitoare de a recupera decalajul. Factorii de decizie politică trebuie să înveţe rapid aceste lecţii. Vestea bună este că fereastra de oportunitate este încă deschisă pentru a crea şi a executa o strategie europeană, construind centre de capital publice şi private care să investească şi să extindă capacitatea universităţilor europene de a forma următoarea generaţie de experţi cuantici."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb