BCR a coordonat aranjarea unui credit sindicalizat pentru Carmistin Group în valoare totală de 846 milioane de lei

V.G.
Bănci-Asigurări / 9 ianuarie 2023

BCR a coordonat aranjarea unui credit sindicalizat pentru Carmistin Group în valoare totală de 846 milioane de lei

Grupul Carmistin a semnat o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 846 milioane de lei, prin modificarea şi majorarea facilităţilor existente cu 218 milioane de lei, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, creditul va fi utilizat de companiile din Grupul Carmistin pentru susţinerea strategiei de investiţii şi dezvoltare durabilă şi pentru prelungirea finanţării de capital de lucru pe o perioadă suplimentară de doi ani.

Banca Comercială Română SA a acţionat în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentaţie, Garanţii şi Plăţi, alături de CEC Bank, în calitate de Aranjor Principal Mandatat, OTP Bank, EximBank, First Bank şi Intesa Sanpaolo Bank în calitate de creditori.

PCF Investment Banking a acţionat în calitate de consultant exclusiv al Grupului Carmistin în structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei.

Creditul are utilizări complexe pentru finanţarea creşterii capacităţii de producţie, diversificarea portofoliului de produse, îmbunătăţirea continuă a calităţii acestora şi dezvoltarea a două proiecte de producere a energiei electrice şi termice în sistem de cogenerare pentru consumul companiilor din grup.

"Grupul Carmistin are în ADN performanţa şi dezvoltarea continuă, susţinută de un plan investiţional adaptat pieţelor globale. Avem nevoie de o astfel de viziune şi de acţiuni strategice pentru a crea produse agroalimentare cu valoare adaugată mare, dar şi pentru a susţine dezvoltarea rurală a României, cu atât mai mult cu cât o temă importantă în 2022, la nivel global, a fost combaterea insecurităţii alimentare prin creşterea producţiei durabile, lanţuri noi de aprovizionare, multilateralism şi solidaritate", a declarat Ana-Maria Samuilă, Head of Agribusiness & Food BCR.

"România are un potenţial de creştere extraordinar în sectorul agribusiness, iar noi credem şi încurajăm finanţarea afacerilor responsabile din punct de vedere social şi al mediului în cadrul lanţului de aprovizionare. Majorarea creditului sindicalizat pentru Grupul Carmistin destinat finanţării de noi investiţii în proiecte de modernizare, agricultură ecologică şi eficienţă energetică, duce la consolidarea poziţiei companiei în regiune şi îi sporeşte relevanţa pe piaţa internaţională", a spus Graţia Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR.

Carmistin a continuat politica de dezvoltare, având avantajul integrării pe verticală şi acoperind toate etapele necesare producerii de alimente, de la eclozare si hrănire, pâna la procesare şi distribuţia cărnii.

"Un astfel de nivel de integrare ne permite să controlam costurile de producţie, să sporim eficienţa şi să ne adaptăm la noile condiţii de piaţă. Organizaţia noastră are potenţialul de a ajunge un jucător major în sectorul agribusiness regional şi global şi este important să avem susţinerea băncilor partenere, astfel încât să asigurăm competitivitatea faţă de concurenţa internaţională şi să implementăm politici sustenabile de dezvoltare", a declarat Cristina Anghel, Finance Coordinator Carmistin.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si aici au anticipat cu lag consumul!

    Caci in fata vad val de "pensionare si cadere abrupta de consum. DAR (pentru ca mereu exista un dar de sus dat de bunl Dumnezeu) se poate ECHILIBRA sau CRESTE prin: nasteri Copii + Refugiati + Migranti!!! 

    s c cret 

    Printr-o exprimare "sofisticata" care denota o incultura crasa, aflam de la BCR ca Grupul Carmistin are ADN! Este extrordinar... Asta este adevarata stire!!! Urmeaza sa aflam cati dintre angajatii BCR nu au luat Bacul si prin urmare au fost promovati pe functii de conducere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb