Banca Comercială Română (BCR) anunţă că a depăşit pragul de 1 milion de români care au beneficiat gratuit de educaţie financiară, prin cele două programe sale dedicate - Şcoala de Bani şi Coaching Financiar, în cei 8 ani de când le derulează în comunităţi, instituţii, companii, dar şi unităţile băncii, conform unui comunicat de presă al băncii.
"După ani la rând de eforturi consecvente, putem spune că facem educaţie financiară aplicată pe scară largă, de care suntem mândri. Pentru că este vorba despre o transformare culturală în relaţia noastră, ca ţară, cu banii - o schimbare care rescrie povestea financiară a peste 1 milion de români, dar şi a generaţiilor viitoare. Iar transformarea are nevoie de amplitudine. Suntem bucuroşi să vedem că, ceea ce acum câţiva ani părea un vis îndrăzneţ, este azi realitate.
Ne-am asumat misiunea de a normaliza, la nivelul societăţii româneşti, conversaţiile despre bani, planificare şi independenţă financiară. De 8 ani, ne străduim să aducem educaţia financiară în topul priorităţilor societale. De 8 ani, peste un milion de români s-au alăturat acestei călătorii alături de noi, prin Şcoala de Bani şi Coaching Financiar. Sunt clienţi, colegi de birou, prieteni de-ai noştri, vecini, oameni pe care îi întâlnim pe stradă, la magazin, şcoală, muzeu, şi care sunt astăzi mai echilibraţi, mai liniştiţi şi mai încrezători în relaţia cu banii.
Le sunt profund recunoscător tuturor colegilor mei, care au dedicat timp şi efort pentru atingerea acestui obiectiv remarcabil, precum şi partenerilor care s-au alăturat acestei misiuni. Prin aceste programe nu doar educăm, ci şi deschidem porţile spre o prosperitate durabilă pentru milioane de oameni, contribuind la creşterea prosperităţii economice în ansamblu. Este un pas mare în direcţia unei Românii mai informate şi responsabile, unde fiecare român are puterea de a-şi modela cu încredere propriul viitor şi pe cel al familiei sale. Şi unde educaţia financiară este un standard, nu o excepţie. Pentru că doar educaţia este cheia pentru o Românie inteligentă financiar", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română
Potrivit sursei citate, Şcoala de Bani este proiectul BCR lansat în 2016 care a devenit cel mai amplu şi cunoscut program de educaţie financiară din România. Peste 1.500 de angajaţi ai băncii s-au transformat voluntar în profesori specializaţi, oferind, în paralel cu activitatea lor curentă, cursuri gratuite de educaţie financiară în unităţile BCR, comunităţi, şcoli sau în mediul virtual, prin sesiuni online. În ultimii 8 ani, programul a susţinut peste 650.000 de români să aibă o relaţie mai bună cu banii şi să ia decizii financiare inteligente.
Dintre aceştia:
-Aproximativ 145.000 sunt adulţi din companii private, instituţii publice, ONG-uri, universităţi şi şcoli, angajaţi BCR, precum şi utilizatori activi ai platformei ŞcoaladeBani.ro
-150.000 sunt adolescenţi şi studenţi
-Peste 355.000 sunt copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani.
Programul dispune şi de o platforma educativă online - ŞcoaladeBani.ro, care oferă gratuit resurse practice şi instrumente utile despre cum să-ţi planifici bugetul personal, mindfulness financiar şi nu numai, promovând o gestionare eficientă a banilor şi susţinând obiectivele financiare ale românilor pentru o viaţă mai prosperă.
400.000 de români au beneficiat de un plan financiar personalizat prin Financial Coach
Serviciul de coaching financiar oferit de BCR este unic în România, fiind disponibil gratuit, în toate unităţile sale, oricărei persoane interesate, indiferent dacă este sau nu client al băncii. Acesta se bazează pe o platformă inovatoare de analiză de date, concepută în laboratoarele digitale ale BCR, pentru a eficientiza experienţa angajaţilor săi şi a creşte, totodată, calitatea soluţiilor propuse celor interesaţi. Astfel, începând din ianuarie 2022, 400.000 de români - clienţi şi non-clienţi - au beneficiat de un plan financiar personalizat şi soluţii concrete pentru planurile şi obiectivele lor de viaţă.
Conform datelor din platforma agregate din platforma BCR:
-Aproximativ 60% dintre cei care au apelat la acest serviciu şi-au propus să îşi constituie un fond de urgenţe, primul pas pentru un buget echilibrat şi solid;
-Aproape 40% şi-au pus ca ţintă încheierea unei asigurări, ca formă de protecţie;
-Peste 23% şi-au propus să-şi diversifice economiile pe care le deţin;
-Circa 5% îşi doresc să economisească pentru educaţia copiilor.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.01.2024, 00:48)
pe vremea lui Nicu era CECul cu educatia si “ghinda”; mai erau bancile agricole si careuri…
azi ne invata “privatii” cum sta treaba cu “banii” nostrii …
s c c r e t
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.01.2024, 06:58)
Noroc cu privații!.
Dar să recunoaștem că și statul ne ajută să nu avem bătăi de cap cu banii, dându-ne cu țirăita, pentru asigurarea "bunăstării de azi pe mâine ".
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.01.2024, 07:42)
Un lucru bun.