BCR oferă clienţilor aderarea 100% online la un fond pe pensii facultative

F.D.
Bănci-Asigurări / 12 septembrie 2023

BCR oferă clienţilor aderarea 100% online la un fond pe pensii facultative

Banca Comercială Română (BCR) extinde funcţionalităţile din platforma digitală George oferind clienţilor din portofoliul său posibilitatea de a solicita aderarea, 100% online, la Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS (Pilonul III), administrat de BCR Pensii, S.A.F.P.P. S.A. Noua funcţionalitate este o premieră pentru piaţa platformelor de digital banking din România, arată comunicatul de presă al băncii.

Potrivit sursei citate, durata procesului de aderare la FPF BCR PLUS variază, cu aproximaţie, între 5 şi 7 minute şi se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefon, tabletă sau PC) cu acces la internet, fără a presupune vreun cost suplimentar.

Serviciul poate fi deja accesat de către clienţii BCR în platforma George, unde utilizatorii pot solicita aderarea la Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS, conform prospectului schemei de pensii, printr-un proces simplu şi intuitiv, fără deplasare la bancă.

"BCR Pensii are vocaţia pionieratului în sectorul pensiilor private din România. Mă bucur să reconfirmăm acest lucru prin furnizarea, 100% online, a unui produs esenţial pentru confortul financiar după retragerea din activitate. George oferea deja posibilitatea vizualizării valorii conturilor de pensie privată administrate de BCR Pensii, iar acum trecem la nivelul următor, oferind posibilitatea unei aderări la fondul de pensii facultative BCR PLUS, practic, din orice loc unde există acces la internet. Astfel, prin accesibilitate şi informare contribuim la democratizarea accesului la instrumente financiare ce oferă beneficii pe termen mediu şi lung", a declarat Radu Crăciun, Director General BCR Pensii.

Pentru a completa documentaţia de aderare în platforma George, clienţii trebuie să aibă la îndemână doar actul de identitate, solicitarea de aderare fiind finalizată prin utilizarea semnăturii electronice calificate. Pe parcursul întregului proces, clienţii pot beneficia gratuit de asistenţă din partea agenţilor de marketing autorizaţi ai BCR, arată sursa citată.

Pensia facultativă BCR PLUS asigură un sistem de economisire pentru viitor, după împlinirea vârstei de 60 de ani, şi asigură următoarele beneficii:

Protecţie financiară pentru viitor, sumele acumulate fiind proprietatea participantului.

Randamente competitive şi o politică prudenţială de plasare a activelor, cu scopul de a proteja economiile participantului.

Flexibilitate. Nivelul contribuţiei poate fi modificat, în funcţie de fluctuaţiile venitului. De asemenea, plata poate fi suspendată şi reluată în orice moment fără penalităţi.

Protectie la volatilitatea pietelor financiare. Suma totală cuvenită va reprezenta cel puţin suma contribuţiilor nete minus comisioanele de administrare.

Avantaj fiscal. Contribuţiile la pensia facultativă de până la 400 euro/an se deduc din baza de calcul a impozitului pe venitul din salarii, la plata făcută prin angajator, se mai arată în comunicatul BCR.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb