BCR şi Asociaţia ECOTECA: În România procentul de economie circulară înregistrat este de doar 1.3%

F.D.
Bănci-Asigurări / 12 octombrie 2023

BCR şi Asociaţia ECOTECA: În România procentul de economie circulară înregistrat este de doar 1.3%

O nouă masă rotundă pe tema "Provocările Sistemului de Garanţie-Returnare în România şi oportunităţi de investiţie", organizată de BCR şi Asociaţia ECOTECA a avut loc astăzi. Noul eveniment din seria "Investim în viitor" a urmărit explorarea contextului general al implementării Sistemului de Garanţie-Returnare la nivel naţional, punctând informaţii importante despre infrastructura lui, provocări în funcţionarea sa eficientă, precum şi oportunităţi de investiţie pentru băncile din România, conform unui comunicat de presă al organizatorului.

Totul în contextul în care 30 noiembrie 2023 se apropie cu paşi repezi, data la care Sistemul de Garanţie-Returnare ar trebui să fie funcţional pe întreg teritoriul naţional, atât în zona urbană, cât şi în cea rurală.

La nivel global, economia circulară reprezintă doar 7.2%, iar în România procentul de economie circulară înregistrat este de doar 1.3%. În acest context, ţara noastră se află în urma multor alte ţări din Uniunea Europeană atunci când vine vorba de colectare, reciclare şi reutilizare, dar o soluţie pentru a rezolva această problemă poate fi reprezentată de implementarea Sistemului de Garanţie-Returnare.

"Sustenabilitatea este un subiect prioritar pe agenda noastră de discuţie. De aceea, atenţia noastră este îndreptată spre direcţionarea investiţiilor către proiecte care aduc un impact pozitiv asupra mediului înconjurător şi asupra comunităţilor locale. Avem produse verzi, avem produse de eficienţă energetică, finanţăm clădiri verzi şi ne uităm atent la zona de deşeuri şi proiecte de circularitate. RetuRO este cu adevărat un proiect transformaţional pentru România şi ne dorim să contribuim în mod activ pentru susţinerea lanţului logistic, investiţii în tehnologie şi echipamente. Suntem alături de retaileri, producători de echipamente şi transportatori prin finanţări bancare sau leasing financiar, şi suntem pregătiţi să găsim împreună soluţiile potrivite pentru clienţii corporate şi IMM-uri. Vor fi cu siguranţă provocări în implementarea RetuRO, dar suntem în direcţia bună către viitorul pe care ni-l dorim!", a declarat Ioana Voinescu, Şef Departament Sustenabilitate BCR.

Printre invitaţii care au luat parte la evenimentul desfăşurat în clădirea The Bridge din Bucureşti s-au numărat: Ilinka Kajgana, Vicepreşedinte Executiv Risc BCR, Ioana Voinescu, Şef Departament Sustenabilitate BCR, Raul Pop, Director de Programe al Asociaţiei ECOTECA, precum şi reprezentanţi ai retailerilor, producătorilor de băuturi, furnizori de RVM-urI şi alţi stakeholderi importanţi pentru acest subiect. În cadrul discuţiei moderate de Raul Pop, specialiştii au analizat investiţiile necesare pentru inovarea tehnologică a sistemului, nevoia de educaţie a consumatorilor, precum şi rolul fiecărui actor implicat pentru o funcţionare cât mai eficientă a SGR încă de la început.

"Este foarte important ca toţi oamenii care au relevanţă tehnică pe subiectul deşeurilor, atât cele care intră în Sistemul de Garanţie-Returnare, cât şi cele care vor rămâne în afara sistemului, să discute împreună soluţiile logistice care urmează să fie puse în practică. România are în continuare o nevoie majoră de a colecta cât mai bine deşeurile reciclabile şi de a le recicla, pentru a recupera ţintele întârziate la care se raportează în prezent şi pentru a ajunge la ţintele europene impuse. Aşadar, colaborarea între părţile logistice implicate este esenţială şi nu se poate întâmpla fără dialog", a declarat Raul Pop, Director de Programe, Asociaţia ECOTECA.

Masa rotundă "Provocările Sistemului de Garanţie-Returnare în România şi oportunităţi de investiţie", a reprezentat a cincea întâlnire din seria de evenimente "Investim în viitor", ce îşi propune să dezbată subiectul sustenabilităţii, atât ca responsabilitate a întreprinderilor şi a instituţiilor publice, cât şi a societăţii.

Seria de evenimente BCR Investim în viitor" vizează conturarea unor direcţii de acţiune pentru noi activităţi diverse, practici de business şi iniţiative legislative cu scopul de a aduce schimbări reale în societate. Rolul evenimentelor este de a regândi modul în care societatea îşi desfăşoară activitatea, păstrând mereu în minte necesitatea asigurării unui viitor mai bun pentru generaţiile viitoare. Programul vine în continuarea iniţiativelor sustenabile prin care BCR integrează principiile ESG în strategia sa de afaceri şi în portofoliul de produse pentru persoane fizice, instituţii sau companii, precum programul de credite ipotecare destinate achiziţiei de locuinţe verzi Casa mea NaturA, emisiunile de obligaţiuni verzi, programul Electric Up pentru IMM-uri sau Creditul pentru Eficienţă Energetică destinat companiilor şi instituţiilor publice.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb