BCR şi ROREG - iniţiativă comună pentru stimularea accesării celor peste 3,5 miliarde de euro disponibile pentru antreprenori prin Programele Operaţionale Regionale

Comunicate de presă / 19 octombrie 2021

BCR şi ROREG - iniţiativă comună pentru stimularea accesării celor peste 3,5 miliarde de euro disponibile pentru antreprenori prin Programele Operaţionale Regionale

Banca Comercială Română şi ROREG (Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România) au semnat un protocol de colaborare privind promovarea oportunităţilor de finanţare europene, disponibile pentru antreprenori, prin Programele Operaţionale Regionale, conform unui comunicat remis redacţiei.

Iniţiativa comună vizează facilitarea accesului la informaţii pentru antreprenorii care vor putea atrage investiţii de peste 3,5 miliarde de euro, prin intermediul Programelor Operationale Regionale gestionate de ADR-uri, in calitate de Autoritati de Management. Sumele destinate mediului privat sunt alocate prioritar investiţiilor care sprijină creşterea performanţei, încurajarea inovării şi digitalizării. Peste 11 miliarde de euro vor fi disponibile prin POR în exerciţiul financiar multianual 2021-2027, pentru un portofoliu amplu de proiecte, în cadrul celor opt axe prioritare ce vizează dezvoltarea sustenabilă a unor regiuni competitive.

BCR şi ROREG susţin colaborarea pentru absorbţia fondurilor europene şi atrag atenţia asupra perspectivelor de creştere ale României, pe termen lung, dar şi a rolului investiţiilor în comunitate. Parteneriatul include:

educaţie şi consiliere în domeniul programelor de finanţare

promovarea cursului dedicat programelor de finanţare de pe platforma BCR Şcoala de Business

o serie de conferinţe regionale în care vor fi prezentate oportunităţile de finanţare pentru antreprenori, autorităţi publice şi companii de stat

promovarea apelurilor de proiecte din POR 2021-2027 şi organizarea de workshop-uri practice dedicate acestora

"Protocolul dintre BCR şi ROREG este o iniţiativă comună de promovare a resurselor de finanţare şi a dezvoltării unor procese de lucru mai flexible pentru antreprenori. Pentru că avem iniţiative locale remarcabile, avem oportunităţi de dezvoltare şi trebuie să le arătăm antreprenorilor că fondurile europene le pot accelera implementarea proiectelor. Banii europeni sunt cel mai bun mod de a ne creşte perspectivele economice, fiind o resursă importantă în valorificarea poteţialului uman al României", a susţinut Sorin Maxim, preşedinte ROREG şi director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest

"Antreprenorii au şansa să atragă investiţii consistente prin programele POR, iar perioada 2021-2027 este plină de oportunităţi. Este rolul nostru să le fructificăm şi să oferim mediului de afaceri toate informaţiile şi toate instrumentele prin care pot parcurge cu bine tot procesul accesării fondurilor. Sunt finanţări care nu doar că ne ajută să atenuăm discrepanţele economice la nivel regional, dar ne ajută să creştem economia şi nivelul de trai în România", a declarat Vasile Asandei, vicepreşedinte ROREG.

"Colaborarea dintre BCR şi ROREG este un apel comun pe care îl adresăm antreprenorilor de a atrage banii europeni pentru investiţii. Finanţările nerambursabile accelerează procesul de modernizare, prin care România SA şi România SRL îşi păstrează relevanţa pe lanţul de producţie. BCR va contribui, pe lângă furnizarea de educaţie şi consultanţă în domeniul programelor de finanţare, cu multiple produse bancare personalizate, adaptate nevoilor fiecărui tip de beneficiar. Nu avem nicio îndoială că, în viitor, succesul economic va depinde de responsabilitatea socială şi de mediu, de aceea insistăm pe transformarea sustenabilă a economiei. Acest parteneriat este un prim pas către toţi factorii de decizie şi părţile interesate pentru a susţine popularizarea accesării fondurilor europene de către antreprenori", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

În prezent, alocarea totală estimată a celor 8 Programe Operationale Regionale este de peste 11 miliarde de euro şi include următoarele sume pentru exerciţiul financiar 2021-2027:

POR Nord-Est - peste 1,7 miliarde de euro

POR Nord-Vest - peste 1,4 miliarde de euro

POR Centru - circa 1,4 miliarde de euro

POR Vest - peste 1,1 miliarde de euro

POR Sud-Vest - peste 1,2 miliarde de euro

POR Sud-Muntenia - peste 1,5 miliarde de euro

POR Sud-Est - peste 1,4 miliarde de euro

POR Bucureşti Ilfov - circa 1,5 miliarde de euro

Programele Operaţionale Regionale vor avea mai multe priorităţi:

Axa prioritară 1 - O regiune mai inovatoare

Axa prioritară 2 - O regiune mai digitalizată

Axa prioritară 3 - O regiune durabilă, mai prietenoasă cu mediul

Axa prioritară 4 - O regiune cu o mobilitate urbană mai durabilă

Axa prioritară 5 - O regiune mai accesibilă

Axa prioritară 6 - O regiune educată

Axa prioritară 7 - O regiune mai atractivă

Axa prioritară 8 - Asistenţă tehnică

Antreprenorii care îşi doresc să îşi dezvolte afacerile cu fonduri europene, pot urmări şi cel mai recent curs lansat de către BCR Şcoala de Business - Programe de finanţare pentru antreprenori, ce oferă tuturor celor interesaţi informaţii complete, gratuite, despre oportunităţile de finanţare europene, despre accesarea şi utilizarea fonduri care se potrivesc domeniului în care activează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb