BCR va închide conturile inactive ale populaţiei, în perioada 12-13 decembrie

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 decembrie 2009

Sorin Mititelu, directorul executiv al direcţiei de dezvoltare a afacerilor şi produselor de retail din cadrul BCR

Sorin Mititelu, directorul executiv al direcţiei de dezvoltare a afacerilor şi produselor de retail din cadrul BCR

Bancă Comercială Romană (BCR) va derula, în perioada 12-13 decembrie 2009, un proces de optimizare a calităţii bazei de date ce va consta în închiderea de conturi curente inactive, care aparţin persoanelor fizice, potrivit unui co-municat.

Măsura ar trebui să sporească eficienţa cu care clienţii efectuează operaţiuni bancare, susţin reprezentanţii băncii.

Procesul de optimizare presupune închiderea conturilor curente prin care clienţii persoane fizice nu au efectuat operaţiuni bancare în ultimele şase luni calendaristice consecutive şi în care nu se regăsesc sume de bani. Operaţiunea se derulea-ză în acord cu prevederile contractelor încheiate cu clienţii.

Clienţii cărora li se vor închide conturile curente inactive nu vor avea de suportat niciun cost pentru această operaţiune. Potrivit BCR, nu vor fi închise conturile curente pe care clienţii le folosesc în legătură cu alte produse pe care le deţin la BCR, precum conturi cu card de debit ataşat, conturi curente ataşate produselor de economisire sau de creditare, de orice fel. Aceste conturi curente continuă să funcţioneze ca şi până acum, pentru a asigura clienţilor accesul la produsele BCR în legătură cu care au fost deschise, se arată în comunicat.

De asemnea, nu vor fi închise conturi de depozit, conturi de economii, conturi de certificate de depozit, conturi de credite - de orice fel, conturi de card - de orice fel. Acestea continuă să func-ţioneze, ca şi până acum, în concordanţă cu prevederile contractuale încheiate cu clienţii BCR care beneficiază de aceste produse. Procesul de închidere de conturi vizează numai conturile curente.

"Derularea acestui proces este pasul firesc şi natural, în urma dezvoltării sistemului informatic", a spus Sorin Mititelu, directorul executiv al direcţiei de dezvoltare a afacerilor şi produselor de retail din cadrul BCR, adăugând: "Dacă, în trecut, clienţii BCR puteau să efectueze operaţiuni bancare numai la unitatea unde aveau contul curent deschis, odată cu dezvoltarea sistemului informatic clienţii BCR au acess liber şi necondiţionat la contul lor, de la orice unitate a băncii sau prin canale alternative ghişeului bancar şi, prin urmare, nu mai folosesc toate conturile curente deschise în trecut, unele dintre acestea devenind acum conturi curente inactive".

BCR, membră a grupului Erste, emite 25 tipuri de carduri de credit şi de debit şi are o reţea naţională de peste 2.000 de bancomate (ATM) şi circa 17.000 de terminale electronice operaţionale la comercianţi pentru plata cu cardul (POS).

BCR gestionează active de peste 17,2 miliarde euro şi are, în prezent, o reţea de 659 de unităţi de retail (pentru populaţie şi microîntreprinderi) şi 50 de centre de afaceri dedicate IMM-urilor şi companiilor mari

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb