BDCE - finanţare de aproape 73 milioane euro pentru Spitalul Sectorului 6

R.S.
Bănci-Asigurări / 31 mai

BDCE - finanţare de aproape 73 milioane euro pentru Spitalul Sectorului 6

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) şi Primăria Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti marchează astăzi un moment important, prin semnarea unui acord de împrumut de 72,9 milioane de Euro, garantate din Fondul InvestEU, care va permite construirea unui spital de tip "greenfield".

Acordul semnat de Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu şi de Vice-guvernatorul BDCE pentru Ţările din Grupul de Interes Toma¹ Boèek reprezintă angajamentul comun pentru îmbunătăţirea infrastructurii din domeniul medical din România. Se preconizează că lucrările de construcţie pentru noul spital vor dura trei ani, iar bugetul total aferent este de 145,8 milioane de Euro. Împrumutul BDCE va fi susţinut şi prin grantul acordat prin Platforma de consiliere InvestEU, în cuantum de 1,8 milioane de Euro, în vederea finanţării cheltuielilor aferente managementului de proiect pe durata fazei de pregătire şi proiect, pentru a asigura astfel alinierea cu cele mai bune practici.

Acest spital din Sectorul 6 a fost proiectat pentru a răspunde nevoilor populaţiei locale şi este primul spital public de asemenea dimensiuni care urmează să fie construit de o primărie din România; mai mult, este primul spital generalist de stat, construit în Bucureşti de o autoritate publică locală, în ultimii 45 de ani. Proiectul urmează să fie derulat prin contract de tip DBEM (Design-Build-Equip and Maintain/Proiectare, Execuţie, Echipare şi Mentenanţă) pentru a evita întârzieri la livrarea spitalului. Proiectul a fost întocmit cu sprijinul TUD Group, consultantul financiar şi tehnic implicat în proces de la concepere până la perfectarea financiară.

"Sunt foarte emoţionat, acesta este proiectul vieţii mele, proiectul meu de suflet. Avem teren, deja am îngropat reţelele de utilităţi, cumva şantierul a început. Acum are şi finanţare! Un proiect este serios în momentul în care are finanţare, altfel, este doar o idee, o intenţie", a declarat primarul Sectorului 6 - Ciprian Ciucu.

"Suntem mândri să sprijinim acest proiect ambiţios, care subliniază angajamentul nostru de a îmbunătăţi accesul la servicii medicale de calitate pentru toţi locuitorii Municipiului Bucureşti şi, în special, pentru segmentele dezavantajate de populaţie" a declarat Toma¹ Boèek, Vice-guvernatorul BDCE pentru Ţările din Grupul de Interes.

Noul spital este pregătit să îmbunătăţească semnificativ serviciile medicale cu peste 300 de paturi, incluzând opt secţii, opt săli de operaţie, şapte săli de naşteri şi un compartiment de primiri urgenţe de top.

Serviciile medicale se vor axa pe proceduri minim invazive şi pe tratarea pacienţilor în ambulatoriu, pe cât posibil, pentru a evita internările care nu sunt necesare. Această gamă largă de servicii în ambulatoriu va fi completată de servicii cu spitalizarea în domenii identificate precum chirurgie, neonatologie, ginecologie-obstetrică, cardiologie, medicină internă, neurologie şi terapie intensivă.

Spitalul va îmbunătăţi semnificativ serviciile de sănătate, oferind peste 300 de paturi, opt secţii, opt săli de operaţie, şapte săli de naşteri şi un departament de urgenţă de top. Este primul proiect de spital realizat de o primărie din România în ultimii 45 de ani. BDCE a oferit sprijin continuu pentru acest proiect de spital, sănătatea fiind unul dintre sectoarele sale prioritare de investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb