Beijingul depăşeşte New York-ul şi devine capitala miliardarilor lumii

A.T.
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 aprilie 2021

Beijingul depăşeşte New York-ul şi devine capitala miliardarilor lumii

Pentru prima dată în şapte ani, New York cedează titlul de capitală a miliardarilor lumii în favoarea Beijingului. Capitala chineză a câştigat 33 de miliardari noi în 2020, urcând numărul total al acestora la 100 de miliardari şi depşind la limită cei 99 de miliardari din New York, conform datelor Forbes. Big Apple a adăugat doar şapte noi miliardari în acelaşi interval de timp. În ceea ce priveşte populaţia totală, New York este de aproximativ 40% din dimensiunea Beijingului, cu o populaţie de 8,4 milioane faţă de cei aproximativ 21 de milioane din Beijing.

Datele provin din lista miliardarilor întocmită de Forbes World 2021, care arată că un sfert din cei 2.755 membri ai săi trăiesc în doar 10 oraşe, cu peste 10% rezidenţi în doar patru metropole chineze. Alături de Beijing, pe lista celor mai importante 10 oraşe ale miliardarilor din lume se regăsesc, de asemenea, Shanghai, Shenzhen şi Hangzhou. Hong Kong se află şi ea pe listă şi este pe locul trei, numărând 80 de miliardari.

Chiar dacă New York-ul este pe locul doi, valoarea colectivă a populaţiei sale miliardare se ridică la 560,5 miliarde de dolari, depăşind colectivul din Beijing de 484,3 miliarde de dolari. Conform sursei citate, Zhang Yiming, fondatorul companiei-mamă TikTok ByteDance, este cel mai bogat rezident din capitala Chinei, cu o avere netă de 35,6 miliarde de dolari, în timp ce Michael Bloomberg, fostul primar din Big Apple, este cel mai bogat locuitor din New York, cu o avere de 59 de miliarde de dolari.

SUA au găzduit pentru mult timp mult mai mulţi miliardari decât orice altă ţară din lume, dar China le-a ajuns din urmă. China şi Hong Kong au numărat 210 noi miliardari în ultimul an, mai mult decât orice altă naţiune, potrivit raportului Forbes.

Singurul alt oraş din SUA care apare pe lista capitalelor miliardarilor lumii a fost San Francisco, pe locul opt cu 48 de miliardari.

Lumea ultra-bogată a devenit şi mai bogată anul trecut, în ciuda unei pandemii şi recesiuni economice. La nivel global, 660 de oameni au devenit noi miliardari, aducând totalul mondial la 2.755 de miliardari în valoare de 13,1 trilioane de dolari, potrivit datelor Forbes.

Pandemia COVID-19 a evidenţiat decalajul dintre miliardarii lumii şi toţi ceilalţi. În SUA, de exemplu, miliardarii s-au îmbogăţit cu 44% în pandemie, după cum a raportat recent Lina Batarags pentru Insider. În aceeaşi perioadă de timp, 80 de milioane de americani şi-au pierdut locurile de muncă şi aproape 8 milioane au căzut în sărăcie.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Da,asa este.In vermuri grele cei bogati devin si mai bogati iar cei saraci devin si mai saraci.

    1. Tine minte, miliardari nu ar avea cum sa existe intr-o economie de piata daca masele largi nu si-ar permite sa le cumpere/consume produsele :) In economie bogatia se creeaza, nu este un joc de suma nula. Sa ne gandim numai ce a insemnat inceputul dezvoltarii comertului de ex...fata de vremurile in care nu exista la scara semnificativa.

    fi bine sa le numere altcineva banii la chinezi, caci daca ii numara ca pe mortii lor de Covid nu sunt credibili... Ca sa nu mai vorbesc de formidabilele lor vaccinuri cu 3% eficienta!

    daca "strategii" nationali de pretutineni invertesc DOAR roata profitului corporatist , azi schizofrenic pe plus, maine catastrofal, si baga fonduri si dolari in trade & investments made in RPC, ca iese banul ...ce mai bramburim texte statistice...

    uitam de soarta si viata amaratilor care populeaza tarile cu + 5000 $ pe cap indicator PIB , da° si astia se drogheaza la greu cu te miri ce , de la reclame tampite si manipulari de 2 bani pana la lozincile despre supereroi si perfectiunea speciei umane care sta in genunchi de cate ori are ocazia sa lacrimeze idiot pentru greseli trecute si repetam imbecil cu tembelism voios aceleasi greseli , dupa ne mira ca tot cade cerul pe noi?

    asa ca secunda si banul sa traiasca, biliardele cu surle si idiotii cotidieni... 

    Chinezii îs pui de draci ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb