ZIARUL BURSA

19 aprilie 2021
Ediţia din 18.09.2024
Sursa foto: Facebook/ Consiliul Europei

RAPORT DE ACTIVITATE GRECO, PE JUSTIŢIE Autorităţile de la Bucureşti, restante la implementarea recomandărilor din 2019

I.Ghe.Politică / 19 aprilie 2021

Oficialii europeni, în decizia privind România: "Nivelul de conformitate cu recomandările rămâne «global insuficient»" Raportul intermediar privind ţara noastră, adoptat de Greco în 25 martie, dar nepublicat încă de Ministerul Justiţiei 

La finalul anului 2020, ţara noastră încă nu implementase toate recomandările GRECO privind cea de-a patra rundă de evaluare, care se referă la prevenirea corupţiei în privinţa parlamentarilor şi magistraţilor, se arată în raportul anual de activitate al instituţiei aflată în subordinea Consiliului Europei, organism la care sunt membre 47 de state europene.

Beijingul depăşeşte New York-ul şi devine capitala miliardarilor lumii

Beijingul depăşeşte New York-ul şi devine capitala miliardarilor lumii

A.T.Internaţional / 19 aprilie 2021

Pentru prima dată în şapte ani, New York cedează titlul de capitală a miliardarilor lumii în favoarea Beijingului. Capitala chineză a câştigat 33 de miliardari noi în 2020, urcând numărul total al acestora la 100 de miliardari şi depşind la limită cei 99 de miliardari din New York, conform datelor Forbes. Big Apple a adăugat doar şapte noi miliardari în acelaşi interval de timp. În ceea ce priveşte populaţia totală, New York este de aproximativ 40% din dimensiunea Beijingului, cu o populaţie de 8,4 milioane faţă de cei aproximativ 21 de milioane din Beijing.

Preluarea Borsa Italiana de către Euronext, aprobată la Milano

SURSE CITATE DE REUTERS: Preluarea Borsa Italiana de către Euronext, aprobată la Milano

A.V.Internaţional / 19 aprilie 2021

Consob îşi va păstra dreptul de supraveghere a pieţei italiene Operaţiunile financiare ale Euronext vor avea sediul în Milano, iar centrul de date va fi mutat tot în Italia, din Marea Britanie 

Autoritatea de reglemenatre a pieţei de capital din Italia, Consob, a dat undă verde, săptămâna trecută, preluării Borsa Italiana de către operatorul paneuropean Euronext NV, spun surse citate de Reuters.

Sursa foto: Facebook

LA ŞASE LUNI DE LA RAPORTUL INSPECTORILOR ANTICORUPŢIE, Examinatorii ilegali continuă fraudarea Ministerului Transporturilor

George MarinescuPolitică / 19 aprilie 2021

Practica funcţionarilor din cadrul Ministerului Transporturilor şi ai Autorităţii Rutiere Române de a încasa, personal, sume consistente de bani, pentru participarea, în calitate de examinatori la centrele de formare profesională în domeniul transportului rutier, continuă, deşi raportul din 8 septembrie 2020 întocmit de Direcţia Generală Corp Control şi Anticorupţie arăta că fondurile respective ar trebui încasate de ARR şi nu de funcţionarii respectivi.

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu şi "statul paralel"

George MarinescuPolitică / 19 aprilie 2021

I-au trebuit trei zile lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, să se adune după demiterea din funcţie de către premierul Florin Cîţu şi să organizeze o conferinţă de presă de două ore, în care a comunicat mai mult decât a vorbit în cele 113 zile de mandat.

Întâlnirea premierului Florin Cîţu cu reprezentanţii industriei de evenimente din municipiul Cluj-Napoca

Florin Cîţu: "Ţintim un deficit de sub 7% din PIB"

M.G.Macroeconomie / 19 aprilie 2021

Guvernul României ţinteşte un deficit bugetar de sub 7% din PIB, adică sub ţinta iniţială din buget de 7,16%, a declarat, vineri, la Cluj, premierul Florin Cîţu. Potrivit acestuia, veniturile bugetare sunt în prezent mai mari decât cele estimate iniţial în bugetul pentru acest an.

VALENTIN-NORBERT ŢĂRUŞ, FARMACEUTICA REMEDIA: Dezvoltarea business-ului - element ce susţine creşterile estimate în buget

A.I.Piaţa de Capital / 19 aprilie 2021

Rezultatele primului trimestru şi o serie de dezvoltări ale afacerii, inclusiv automatizări, reprezintă elemente ce susţin creşterile estimate de Farmaceutica Remedia în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an, reiese din declaraţiile de vineri ale directorului general al companiei, Valentin-Norbert Ţăruş, făcute în cadrul unei conferinţă de presă.

"Circa 700.000 de români lucrează în construcţii, în străinătate"

CRISTIAN ERBAŞU, PREŞEDINTE FPSC: "Circa 700.000 de români lucrează în construcţii, în străinătate"

M.G.Companii / 19 aprilie 2021

Numărul românilor care lucrează, în străinătate, în domeniul construcţiilor sau în domenii auxiliare construcţiilor este de circa 700.000, a afirmat, vineri, în cadrul unei conferinţe, Cristian Erbaşu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC) şi directorul general al companiei Construcţii Erbaşu. În România, numărul specialiştilor din construcţii este de maximum 350.000, a mai spus Erbaşu. Evenimentul, organizat de FPSC în parteneriat cu Asociaţia Consultanţilor în Management din România (AMCOR), a vizat identificarea "provocărilor şi soluţiilor în implementarea proiectelor de investiţii".

Platformă pentru elevii care susţin Bacalaureatul sau Evaluarea Naţională

Platformă pentru elevii care susţin Bacalaureatul sau Evaluarea Naţională

O.D.Miscellanea / 19 aprilie 2021

Elevii au deprins un lucru foarte important în această perioadă de pandemie: să aibă iniţiativă. Este foarte important să ceri, dar s-a dovedit că e şi mai bine să faci singur anumite lucruri. Consiliul Naţional al Elevilor a lansat o platformă de e-learning, alături de grupul de iniţiativă VreauLa, numită "Vreau la examen", care vine în sprijinul elevilor ce susţin Bacalaureatul sau Evaluarea Naţională.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 19 aprilie 2021

MACRO NEWSLETTER 19 aprilie 2021

Macroeconomie / 19 aprilie 2021

Producţia industrială din zona euro a scăzut cu o rată anuală de 1,6% în februarie 2021, după o creştere de 0,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1%, după un avans de 0,8% în luna anterioară. Producţia industrială din UE a...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo