Ben Laidler, eToro: "Preţul criptoactivelor creşte vertiginos după evitarea blocajului finanţării guvernului american"

Bănci-Asigurări / 3 octombrie 2023

Ben Laidler, eToro: "Preţul criptoactivelor creşte vertiginos după evitarea blocajului finanţării guvernului american"

Bitcoin a crescut la sfârşitul săptămânii trecute, după ce Congresul SUA a ajuns la un acord pentru a evita un blocaj al finanţării guvernului federal.

Bitcoin a avut o ultimă săptămână cu creşteri semnificative, începând sub 26.000 de dolari, dar crescând constant pentru a urca aproape de 28.000 de dolari duminică seara pe platforma eToro - un câştig de 7,4% în şapte zile.

Ether a înregistrat o creştere la fel de puternică pe parcursul săptămânii trecute, după ce a început să se tranzacţioneze în jurul valorii de 1.550 de dolari, urcând apoi până la peste 1.700 de dolari - o creştere de 9,4% de la o săptămână la alta.

Pieţele par să fi reacţionat pozitiv la evitarea suspendării finanţării activităţii guvernului american, deşi este o amânare temporară. În această săptămână, pieţele vor avea de digerat alte câteva ştiri interesante, începând cu discursul preşedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, în timp ce miercuri va avea loc o reuniune OPEC şi vineri se publica datele privind locurile de muncă din SUA.

Fed şi preţurile petrolului au fost în mod constant factori puternici de influenţă macro asupra pieţei cripto în ultimii doi ani. În etapa finală a ciclului de majorare a ratelor dobânzilor, în care ne aflăm, piaţa caută alte veşti bune pentru a continua. Însă având în vedere că preţul petrolului creşte din nou acest lucru ar putea avea un efect de răcire asupra sentimentului investitorilor.

Valkyrie va începe să adauge Ethereum la ETF-ul său Bitcoin Strategy

Managerul de active Valkyrie va începe să adauge contracte futures pentru ethereum în cadrul ETF-ului său Bitcoin Strategy începând de azi, după obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare. ETF-ul va combina acum poziţiile de contracte futures pentru bitcoin şi ethereum într-o singură strategie şi este primul care a primit aprobare să facă acest lucru.

Observăm apariţia unui val de furnizori de ETF-uri pentru contracte futures de Bitcoin care îşi extind domeniul de activitate la cel de-al doilea mare criptoactiv din lume. Schimbarea de strategie susţine apetitul continuu al investitorilor instituţionali pentru investiţii bazate pe criptoactive. Însă trendul subliniază, de asemenea, sofisticarea crescândă a acestor oferte instituţionale şi dorinţa de a începe o diversificare a strategiilor de investiţii. Diversificarea este un instrument cu adevărat important pentru investitorii care doresc să profite de pe urma oportunităţilor de pe piaţă, evitând în acelaşi timp ca portofoliile lor să se concentreze prea mult pe un singur sector. Managerii de active din spaţiul cripto răspund acum acestei cereri.

Fondatorul Ethereum ia în considerare schimbări în blockchain

Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a postat pe blog că ia în considerare posibile modificări ale modului în care funcţionează blockchain-ul Ethereum.

În postare, el discută necesitatea de a păstra codul de bază al blockchain-ului la un nivel simplificat pentru a evita 'umflarea' acestuia şi subliniază preocupările legate de concentrarea staking-ului lichid. Staking-ul lichid este una dintre cele mai mari zone de creştere ale blockchain-ului Ethereum în ultimii ani, în special datorită etapelor de dezvoltare precum The Merge (fuziunea).

Însă piaţa este puternic concentrată în jurul câtorva furnizori, iar Buterin îşi axează pledoaria în favoarea reformării blockchain-ului în scopul reducerii centralizării şi promovării unei concurenţe mai mari. Concluziile sale sunt că protocoalele de bază ar putea avea nevoie de actualizări pentru îmbunătăţirea platformei - un lucru care în cele din urmă ar putea avea efecte extinse asupra blockchain-ului şi criptoactivului asociat acestuia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ha, ha, ha!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb