BERD a investit aproape 7 milioane de euro în industria de reciclare din România

E.D.
Companii / 23 iulie 2014

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a investit aproape 7 milioane de euro până acum în industria de reciclare din România, participând la realizarea Green Group, singurul parc integrat de reciclare a deşeurilor din România.

Printr-un document remis redacţiei, Green Group informează că reciclează în prezent 2,5 la sută din totalul deşeurilor municipale generate anual, dar are capacitatea de a procesa până la 12,5 la sută dintre acestea. Şi potenţialul există: din totalul deşeurilor municipale generate anual în România, 84 la sută sunt reciclabile.

Reprezentanţi ai BERD au vizitat zilele trecute fabricile Green Group din judeţul Buzău, astfel că James Hyslop, şeful delegaţiei BERD, a apreciat eforturile angajaţilor români, precum şi rezultatele obţinute până în prezent.

"Este necesar un efort susţinut dacă vrem să atingem ţinta de reciclare de 50 la sută până în 2020, iar îmbunătăţirea sistemului de colectare separată a deşeurilor este o condiţie esenţială. România are oportunitatea de a-şi stimula dezvoltarea durabilă, iar noi intenţionăm să creăm aici un punct de reper în Europa de sud-est pentru standardele de colectare si reciclare", a afirmat Constantin Damov, co-fondator Green Group.

Green Group susţine din anul 2012 şi o campanie de colectare separată direct de la consumatorii finali, introducând în magazine aparate inteligente pentru colectarea de sticlă, PET, doze de aluminiu şi echipamente electrice şi electronice vechi. Pentru deşeurile aduse, oamenii primesc recompense sub forma voucherelor de discount la cumpărături.

Green Group este la ora actuală investitor în industria verde din România, reunind cinci companii specializate în gestionarea, reciclarea şi valorificarea deşeurilor: GreenTech (primul reciclator integrat de PET), GreenFiber Internaţional (producător de fibră sintetică şi bandă PET), GreenWEEE Internaţional (unitate de tratare a deşeurilor electrice şi electronice), GreenLamp Reciclare (singurul reciclator din România care tratează echipamentele de iluminat uzate) şi Green Glass. Misiunea grupului este aceea de a promova soluţiile sustenabile de transformare a deşeurilor în resurse valoroase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb