BERD anunţă că susţine Euroins în reducerea cotei pe piaţa RCA până la 25%

D.T.
Bănci-Asigurări / 8 martie 2023

BERD anunţă că susţine Euroins în reducerea cotei pe piaţa RCA până la 25%

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a angajat o companie globală de consultanţă pentru a realiza rapid, până la finele lunii martie, o analiză actuarială independentă a contractelor de reasigurare încheiate de Euroins, astfel încât orice potenţial deficit de capital să fie cunoscut şi remediat la timp, pentru a nu mai disturba piaţa, arată directorul BERD pentru Europa Centrală şi de Sud Est, Charlotte Ruhe, într-o scrisoare transmisă ieri preşedintelui ASF, Nicu Marcu, şi ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, conform News.ro.

BERD anunţă ASF că sprijină conducerea Euroins în reducerea în continuare a cotei pe piaţa RCA până la 25%, după ce şi anul trecut a scăzut sub 28%, la o subţiere a portofoliului cu 250.000 de poliţe obligatorii auto, arată sursa citată.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care a devenit acţionar minoritar al Euroins în urma unui acord semnat în 2021, dar avizat de ASF anul acesta, în februarie, a iniţiat realizarea analizei actuariale independente în calitate de membru în Consiliul de Supraveghere al asigurătorului.

Scrisoarea trimisă de directorul BERD preşedintelui ASF aduce aceste precizări despre măsurile luate, după raportul de control al autorităţii de supraveghere de luna trecută.

BERD promite, conform sursei, să comunice ASF rezultatele analizei, pe care o doreşte finalizată până pe 31 martie 2023.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Piata locala de asigurari are de mai bine de 25 ani acelasi boala, asigurarea RCA.

    Tratata cu acelasi tratament sezon de sezon, pacientul moare, ideea e ca la inmormantare e tot altul : odata GRUP AS, METROPOL, ARDAF (maritat cu GENERALI intr-o tranzactie de tipul ''no comment'), CARPATICA ASIG, ASTRA, CITY INSURANCE si daca mai dureaza mult mai urmeaza si altii. 

    INEPTIA sistemica alimentata prin promovarea incometentilor, calificarea nepriceputilor si ascultarea la firu scurt, face ca o poveste banala, existenta deja in piata din ROMANIA sa fie, spusa aberant de prost si de fiecare data actorul o da in bara. 

    Ma refer la faptul ca desi avem un exemplu de funtionalitate, suntem orbiti de explicatii, scuze, motive, evaluari, comitete/directive si legati la ochi. 

    Avem struto-camila stearpa, asigurarea obligatorie PAD, care in aceeasi idee de obligativitate are si contextul RCA. 

    ADICA :  

    Polita PAD : RISC IDENTIC, ACOPERIRE IDENTICA  

    => PRET EGAL (indiferent de asigurator). La PAD : pretul e 20 EUR / sau 10 EUR indiferent unde  

    se emite la ALLIANZ sau la GROUPAMA. Pretul difera doar daca vorbim de locuinte de tip diferit. 

    La RCA :  

    RISC IDENTIC (el depinde de stilul de condus, de masina, de drum, de trafic) indiferent unde am RCA, la OMNIASIG, ASIROM sau EUROINS 

    ACOPERIRE IDENTICA (e data de lege/ norma aplicabila) 

    indiferent unde am RCA, la OMNIASIG, ASIROM sau EUROINS 

    DESPAGUBIRE IDENTICA (e data de lege/ norma aplicabila) indiferent unde am RCA, la OMNIASIG, ASIROM sau EUROINS. Daca in realitate nu e treaba mea, reglementatorul trebuia sa se asigure ca entitatile supervizate isi fac treaba bine  

    PRET DIFERIT DE LA UN ASIGURATOR LA ALTUL. DIFERENTA E SI DE LA X LA 5X. INEPTIE. 

    Solutie : asigurarea RCA sa se faca ca si PAD-ul de catre BAAR/PAID (care ar pute fuziona). Am scapa de un rand de sefi si de salariile lor de x0.000 EUR. 

    Toti asiguratorii din Romania ar prelua polite dupa cota de piata la asigurari generale (orice altceva in afara de asigurari de viata) 

    Comisionul la brokeri/distribuitor = 10 % (sa ne gandim ca la benzinarie pentru o rovigneta MOL ia de la STAT 4% comision si nu are cursuri de calificare, licente si nici nu merge la clienti etc) 

    Cel mai simplu ar fi ca prima la RCA sa se achite la primarie odata cu impozitul la masina. Asa ar fi asigurate toate. Ar disparea manevrele (oare se doreste asta ?),  

    Daca piata e de 3 mld EUR si daca auto detine din ea 75% intekegem mega interesele care adora situatia asta de ceata si ambiguitate. Cand lucrurile is in ceata poti cere oricat pe orice banalitate. Sa ne amintim de articolele cu parbrizul de FORD FOCUS care pe direct (fara asigurari) e 500 -1000 lei iar cu asigurare e 2.000 lei. Coafura rezista.  

    Suntem singura / printre singurele piete de asigurari din EUROPA in care la conferintele de profil se discuta de RCA. 

    PS : legat de struto-camila stearpa, asigurarea obligatorie PAD, povestea e simpla. Nu a facut nimic. Acum sunt tot cam atatea PAD-uri cate polite facultative exista. Avem 8 000 000 case si 1.800.000 polite PAD, cam tot atat cate polite faculative existau si exista. Deci au tocat salarii, reasigurari, soft-uri ca sa faca ZERO. 

    Solutia e simpla : te duci sa achiti impozitul pe casa, daca PAID nu a comunicat la primarie ca ai polita pe ultimele 12 luni, mai plateste 40 EUR ( 20 EUR prima, 20 EUR taxa penalizatoare). Ca oricum de cand avem PAD al nostru sufletist guvern a ajutat oropsitii fara asigurari la care puhoaiele le-au luat casele. 

    La toti ne e greu, la fiecare in felul lui si nu la toti la fel.

    Sa fim sanatosi....ca ce e si pe acolo.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb