BERD cumpără peste 6% din bursa MICEX-RTS din Rusia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 ianuarie 2012

MICEX şi RTS au fuzionat anul trecut, dând naştere pieţei unice a acţiunilor din Rusia.

MICEX şi RTS au fuzionat anul trecut, dând naştere pieţei unice a acţiunilor din Rusia.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Fondul pentru Investiţii Directe din Rusia (FIDR) au decis să cumpere 6,29%, respectiv 1,25% din bursa de valori MICEX-RTS de la Moscova, potrivit unui anunţ făcut, ieri, de BERD. Inves-tiţia este parte a strategiei pe termen lung de promovare a dezvoltării pieţei de capital din Rusia, urmărind totodată extinderea interesului regional şi internaţional pentru această entitate nou creată prin fuziunea dintre bursele MICEX şi RTS.

Cota preluată de BERD îi va permite băncii să numească un candidat pentru Consiliul Director al MICEX-RTS, organismul care stabileşte strategia de dezvoltare a bursei, aprobă listările şi standardele de raportare.

"Turbulenţele din economia mondială amplifică nevoia consolidării pieţelor de capital din Rusia, astfel încât acestea să furnizeze lichiditatea necesară pe plan intern", potrivit BERD.

Ruben Aganbegyan, preşedintele MICEX-RTS, a declarat:

"Investiţia BERD şi FIDR demonstrează că reformele implementate în Rusia contribuie în mod considerabil la crearea şi promovarea unui climat investiţional favorabil, care atrage investitori financiari de calibru. Acest lucru este vital pentru construirea unui centru financiar internaţional la Moscova".

Piaţa acţiunilor din Rusia este cea mai dezvoltată din Comunitatea Statelor Independente (CSI). MICEX-RTS este una dintre primele 20 de burse de acţiuni din lume, după volumul tranzacţiilor, respectiv una din primele zece de pe segmentul futures & options, în domeniul derivatelor.

Anul trecut, MICEX şi RTS au semnat un acord de fuziune în baza căruia părţile au creat o piaţă unică de profil în ţară. Tranzacţia le-a dat celor două burse o valoare de circa 4,8 miliarde dolari. Anterior fuziunii, la MICEX erau realizate aproximativ 80% din tranzacţiile cu acţiuni din Rusia, iar la RTS - restul.

FIDR, înfiinţat în 2011 sub egida guvernului rus, este un fond de investiţii de 10 miliarde dolari care caută să-şi maximizeze veniturile prin realizarea de inves-tiţii în companiile de top din ţară. Fondul realizează aceste investiţii în parteneriat cu instituţii financiare şi corporaţii internaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb