BERD, IFC, FMO OLANDA ŞI ADM CAPITAL LANSEAZĂ Fond de investiţii de 300 milioane euro în Europa Centrală şi de Est

F.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 14 aprilie 2010

Fond de investiţii de 300 milioane euro în Europa Centrală şi de Est

Iniţial, fondul va viza companii din Kazahstan, România, Turcia şi Ucraina, prin credite şi investiţii de capital cuprinse între 10 şi 30 milioane euro

BERD, IFC şi Development Finance Company (FMO) din Olanda au lansat, în parteneriat cu ADM Capital Hong Kong, un fond de investiţii în companii de capitalizare medie din Europa Centrală şi de Est, Asia Centrală şi Turcia, cu o valoare iniţială vizată de 300 milioane euro.

Iniţial, fondul va viza companii din Kazahstan, România, Turcia şi Ucraina, prin credite şi investiţii de capital cuprinse între 10 şi 30 milioane euro.

Fondul vizează sprijinirea, prin investiţii administrate de ADM Capital (Asia Debt Management Hong Kong), a companiilor de capitalizare medie care se confruntă cu dificultăţi de finanţare ca urmare a crizei, se arată într-un comunicat trans­mis de International Finance Corporation (IFC), membră a World Bank Group.

"Prin susţinerea companiilor puternice care se confruntă cu dificultăţi de finanţare putem ajuta la menţinerea locurilor de muncă şi producţiei, contribuind astfel la stabilitatea economică a regiunii", a declarat în comunicat Lars Thunell, vicepreşedinte executiv şi director general al IFC, citat de Mediafax.

Iniţiativa, denumită ADM CEECAT Recovery Fund, va beneficia de investiţii iniţiale de 60 milioane euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), 35 milioane euro din partea IFC şi 15 milioane euro de la FMO, iar valoarea ţintă a fondului este de 300 milioane euro, sub administrarea ADM Capital.

"ADM CEECAT Recovery Fund ţinteşte Europa Centrală şi de Est, Asia Centrală şi Turcia şi va ajuta regiunea să îşi revină în urma crizei prin susţinerea companiilor care reprezintă surse majore de locuri de muncă şi care contribuie semnificativ la dezvoltarea economică", se spune în comunicat.

Robert Appleby, unul dintre partenerii fondatori ai ADM Capital, aduce în discuţie asemănările dintre situaţia actuală a companiilor din regiunea vizată de noul fond şi problemele remarcate în Asia în urma crizei de la sfârşitul anilor "90.

"Urmările crizei financiare recente din această regiune au creat un mediu excelent pentru stilul de a investi al ADM Capital. Multe dintre problemele cu care se confruntă companiile din regiunea CEECAT reprezintă paralele puternice cu problemele apărute pentru companiile din Asia în urma crizei din 1998", a afirmat el.

Instituţiile financiare internaţionale asigură, prin resurse proprii, dar şi alături de fonduri de pensii, din înzes­trări şi de la birouri private de administrare a averilor, 170 milioane euro din valoarea ţintă a fondului, şi invită investitorii din sectorul privat să completeze capitalul.

"Investiţia BERD în fond este un răspuns comercial la creşterea numărului şi volumului de active deteriorate şi credite neperformante din ţările unde operăm, care nu poate fi abordată doar de instituţii locale", a spus prim-vicepreşedintele BERD, Varel Freeman.

Investiţiile derulate de noul fond se vor focaliza pe reabilitarea companiilor solide din punct de vedere operaţional, dar aflate în dificultăţi financiare, prin restructurări, reeşalonarea datoriilor, refinanţare, swap-uri debt-equity (datorii contra acţiuni) şi managementul lichidităţii.

Totodată, fondul va finanţa "oportunităţi de creştere" în cazuri de indisponibilitate a capitalului necesar.

ADM CEECAT Recovery Fund va beneficia de investiţii iniţiale de 60 milioane euro din partea BERD, 35 milioane euro din partea IFC şi 15 milioane euro de la FMO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb