Bestjobs: 8 din 10 companii au majorat salariile angajaţilor în 2023

T.B.
Companii / 13 decembrie 2023

Ana Vişian, Marketing Manager bestjobs

Ana Vişian, Marketing Manager bestjobs

Anul 2023 a adus multe provocări angajatorilor, care s-au străduit să majoreze salariile angajaţilor şi să le ofere beneficii care să-i ajute să traverseze cu bine un context economic delicat, se arată într-un comunicat al bestjobs, remis redacţiei. În paralel, nevoia de specialişti a rămas ridicată, în contextul în care anumite posturi au fost foarte greu de acoperit. Într-un mediu social afectat de reducerea puterii de cumpărare, angajatorii au ţinut cont de problemele oamenilor, astfel că aproape 80% au crescut salariile angajaţilor, iar bugetul alocat pachetului de beneficii extrasalariale a fost mai mare în 2023, faţă de 2022, pentru 58% dintre companii, potrivit sondajului realizat de platforma de recrutare bestjobs. Mai mult de atât, pentru 2024, 53% vor să menţină acelaşi pachet de beneficii, iar 43% plănuiesc să îl extindă, un semn clar că firmele vor să-şi asigure un grad de retenţie semnificativ al angajaţilor, chiar dacă anul viitor nu se anunţă deloc unul uşor pentru economie, informează sursa menţionată.

Creşterile salariale din acest an au fost acordate pentru toată echipa în 40% dintre cazuri şi pentru mai mult de jumătate dintre angajaţi în 38%, conform sursei citate. În 57% din cazuri, acestea au fost oferite punctual, în funcţie de rezultate, în timp ce alte companii au oferit juniorilor, în 48% din cazuri, seniorilor (38%) şi middle-managerilor (33%), informează sursa. În plus, peste 60% dintre angajatori au oferit măriri salariale de până la 15%, în timp ce 30% au oferit între 16 şi 30%, se mai arată în comunicat.

Pentru 2024, 6 din 10 companii plănuiesc să acorde creşteri salariale, 31% mizează pe stagnare, iar 5% iau în calcul reducerea costurilor în cazul creşterii impozitării, conform studiului bestjobs. Legat de implementarea noilor măsuri fiscale, aproape 43% dintre companii iau în calcul să crească preţurile aplicate clienţilor, şi doar 5% ar putea efectua restructurări de personal, menţionează sursa.

Potrivit comunicatului, "Anul 2023 a fost unul dificil pentru companii, care s-au confruntat cu provocări atât din punct de vedere economic, cât şi al resurselor umane. Astfel, strategiile de HR au fost împărţite între nevoia de retenţie a angajaţilor performanţi şi cea de recrutare a specialiştilor care să completeze abilităţile din echipe. În acest context, noi, la bestjobs, ne-am propus să susţinem în continuare procesele de recrutare ale partenerilor noştri, actuali şi viitori, păstrând aceleaşi preţuri şi în 2024, care se anunţă deja unul mai complicat decât 2023. În acelaşi timp, continuăm să aducem inovaţia în domeniul recrutării, prin dezvoltarea de servicii facilitatoare, precum cele de anul acesta: HIRE, care reduce semnificativ costurile şi timpul de aşteptare pentru găsirea noilor recruţi, interviul LIVE similar conceptului de speed dating, BIA, AI coach-ul care îi ajută pe candidaţi să se pregătească mai bine în carieră, şi altele", a spus Ana Vişian, Marketing Manager bestjobs.

Peste 1.800 de companii au recrutat cu succes prin serviciul HIRE, dezvoltat de bestjobs

Într-un context în care companiile au nevoie tot mai mare de angajaţi performanţi, serviciul lansat de bestjobs în primăvara acestui an, HIRE, a oferit suport în recrutare cu minimum de resurse alocate şi rezultate rapide, conform sursei citate. Astfel, din aprilie până în prezent, au fost derulate peste 5.100 de proiecte cu o rată de succes de 95%, în cadrul cărora mai mult de 1.800 de companii au recrutat specialiştii de care aveau nevoie, arată datele sondajului.

Prin intermediul acestui serviciu, în care companiile beneficiază de un recrutor dedicat, cu expertiză în domeniul lor de activitate, au fost contactaţi peste 24.000 de candidaţi, dintre care 55% din surse externe şi candidaţi pasivi, potrivit comunicatului. Clienţii au apreciat cel mai mult timpul scurt de recrutare, de aproximativ 20 de zile, experienţa recrutorilor dedicaţi şi eficienţa acestora în a găsi rapid oamenii de care aveau nevoie, chiar şi pe poziţiile greu de acoperit. Printre companiile cu proiecte HIRE s-au numărat Continental, Raiffeisen, Vodafone, CEC Bank, Allianz Trade, Hella, Huawei şi Bosch, transmite bestjobs.

Conform sursei precizate, "Prin serviciul HIRE, am vrut să le oferim partenerilor noştri o experienţă simplificată, dar foarte eficientă de recrutare, prin care găsirea angajaţilor potriviţi, chiar şi pe poziţii greu de acoperit să se realizeze cu resurse minime din partea lor. Astfel, în mai puţin de un an de când a fost lansat, serviciul HIRE a ajutat aproape 2.000 de companii să-şi găsească rapid talentele necesare, cu o rată de succes de 95% şi cu costuri foarte avantajoase, mai ales dacă raportăm la duratele tipice de recrutare pentru astfel de poziţii, care se pot întinde şi până la 6 luni", completează Ana Vişian.

Sondajul bestjobs a fost realizat în perioada noiembrie-decembrie, pe un eşantion de 276 companii din România, arată datele comunicatului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb