BIBI Touroperator: România a depăşit în 2023 nivelul sosirilor înregistrate în unităţile clasificate de turism faţă de anul 2019

T.B.
Companii / 5 februarie

BIBI Touroperator: România a depăşit în 2023 nivelul sosirilor înregistrate în unităţile clasificate de turism faţă de anul 2019

În prima lună din 2024 a crescut interesul turiştilor români pentru vacanţe în România, prin programul "Înscrieri Timpurii", se arată într-un comunicat al BIBI Touroperator, remis redacţiei. Volumul rezervărilor a fost cu 30% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, datorită ofertelor speciale cu avans minim de 100 de lei şi diferenţă achitată cu maxim 14 zile înainte de data cazării, conform datelor BIBI Touring Touroperator.

Această creştere păstrează evoluţia anului 2023, când numărul turiştilor a fost în medie cu 11% mai mare faţă de anul precedent, sosirile înregistrate în staţiunile turistice din România, însumând 13647 mii persoane, depăşind cu 0,28% numărul turiştilor din 2019, considerat an de referinţă pentru turismul naţional. Înnoptările au însumat 29171 mii, apropiindu-se de valorile din 2019 în creştere totuşi cu 9,8% faţă de 2022, transmite sursa. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini care au vizitat ţara, aceştia au reprezentat 15,4% din totalul sosirilor în România, conform datelor Institutului Naţional de Statistică, în concordanţă cu cele ale touroperatorului, relatează agenţia.

Turiştii români şi-au recâştigat încrederea în planificarea vacanţelor, chiar şi cu 9 luni înainte. Plata cu vouchere de vacanţă a reprezentat aproape 25% din ponderea rezervărilor. Mai mult de 90% din totalul voucherelor emise în 2023, au fost deja decontate, se arată în comunicat.

În acelaşi timp, turiştii au fost mai atenţi la bugetul alocat şi la raportul calitate/preţ, preferând în general unităţile clasificate de 3 şi 4 stele, cu facilităţi şi servicii suplimentare. Astfel, pentru zona de litoral, turiştii au preferat în procent de 31% unităţile clasificate de 3 stele şi 57% pe cele de 4 stele, iar pentru zona de munte-balneo proporţia este constantă, în jur de 42%, atât pentru unităţile de 3 cât şi pentru cele de 4 stele, potrivit sursei indicate.

Staţiunile din zona de litoral care s-au bucurat de cel mai mare număr de turişti în anul 2023, au fost: Mamaia, Eforie Nord şi Jupiter, cu o pondere de 58% din totalul vânzărilor, în timp ce în zona de munte, Sinaia, Predeal şi Poiana Braşov, au ocupat 56% din volumul vânzărilor, iar pentru balneo, Băile Felix, Călimăneşti-Căciulata şi Băile Herculane cu o pondere de 64%, potrivit sursei menţionate.

Potrivit comunicatului, "Turismul este respiraţia economiei. Au fost 4 ani cu provocări uriaşe iar agenţiile de turism au depăşit incredibil de bine restricţiile de călătorie, boala, influenţa războaielor şi în 2023 - costul dublat al finanţărilor. Noi plătim toamna în avans milioane de euro pentru a ne asigura locuri bune în sezonul de vară, la preţuri cât mai accesibile. Ne bucurăm că anul acesta am reuşit să depăşim semnificativ cifrele din 2019. Promovăm cu pasiune şi încredere turismul românesc pentru români şi străini în 20 de ţări. Brandul nostru s-a născut acum 37 de ani pe plaja din Venus, pe când eram studenţi. Şi mergem înainte, oferind vacanţe pentru suflet, oriunde în România", a declarat Adrian Voican, preşedinte BIBI Group4Travel.

Pentru anul 2024, BIBI Touring Touroperator estimează o creştere a tarifelor cu 15-20% faţă de 2023 şi o durată medie a sejurului de 4,5 nopţi pentru zona de litoral, respectiv de 3,6 nopţi pentru zona de munte - balneo şi Delta Dunării, transmite agenţia.

Tot în acest an, vor avea succes staţiunile unde OMD-urile împreună cu autorităţile locale vor pune în valoare potenţialul turistic al zonei respective şi hotelurile care au înţeles să adopte tarife şi servicii competitive, adaptate pentru nevoile turiştilor, se mai arată în comunicat. În acelaşi timp, BIBI Touring Touroperator are convingerea că 2024 va fi un an de creştere pentru turismul românesc, informează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Varful din Vara - Toamna 2017-2018 .... nu este nici azi atins....

    In rest incep sa vad doar suprainvestitii.... tarife in crestere, scaderi timp de sedere, perioade mari fara ocupare... scaderea calitatii serviciilor.... 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb