Oraşul Zaporojie, centrul administrativ al regiunii omonime din sudul Ucrainei, a fost ţinta a trei atacuri puternice din partea forţelor ruse în ultimele 24 de ore: astăzi dimineaţă a fost vizat de drone kamikaze de fabricaţie iraniană, iar ieri, în două rânduri, cu rachete sol-aer S-300, atacurile din urmă cu o zi soldându-se cu cel puţin 11 morţi şi peste 15 persoane date dispărute, potrivit ultimului bilanţ al Serviciului de stat de urgenţă al Ucrainei, citat de EFE, notează Agerpres.
Echipele de salvare au scos astăzi de sub dărâmături cadavrele a opt persoane, pe lângă cele trei care au fost recuperate ieri.
Operaţiunile de căutare şi salvare au fost desfăşurate şi în cursul nopţii şi continuă şi în prezent, mai multe persoane fiind recuperate în viaţă.
"Ştim despre 11 morţi pentru moment. Încă cel puţin 15 persoane sunt considerate dispărute. Transmit sincere condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor", a declarat secretarul Consiliului municipal Andrii Kurtev pe contul său Telegram.
Atacurile cu rachete asupra oraşului Zaporojie de ieri au lovit două clădiri dintr-o zonă rezidenţială.
Kirilo Timoşenko, şeful adjunct al cancelariei prezidenţiale, a indicat că Rusia a bombardat centrul oraşului Zaporojie cu rachete S-300.
"Bombardamentele au fost efectuate se pare cu un sistem de rachete sol-aer S-300. Rachetele au căzut în centrul oraşului", a scris el într-un mesaj pe Telegram.
Autorităţile ucrainene au raportat ieri două atacuri cu rachete asupra acestui oraş din sudul ţării, centru administrativ al regiunii unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa.
În primul atac, armata rusă a lansat şapte rachete, lovind clădiri rezidenţiale, dintre care două imobile cu mai multe etaje au fost distruse.
Forţele ruse au atacat şi astăzi Zaporojie, dar de data aceasta, pentru prima oară, cu drone de fabricaţie iraniană, după cum a declarat şeful administraţiei militare regionale Oleksandr Staruh. Potrivit acestuia, au fost vizate obiective de infrastructură civilă şi cel puţin o persoană a fost rănită, conform informaţiilor preliminare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.10.2022, 15:52)
Oameni sacrificat pe altarul
intereselor straine
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.10.2022, 16:41)
S300 nu poate tinti obiective la sol. Numai tampenii spun ucranii.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.10.2022, 20:24)
S300 poate tinti obiective la sol. Numai tampenii spui tu.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.10.2022, 23:31)
Habar n-ai despre ce vorbești: S-300 e un SAM (surface to air missile). E folosit pentru a doborî/intercepta rachete/avioane/elicoptere/dro ne. Nu poți bombarda la sol cu S-300
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.10.2022, 05:53)
Habar n-ai despre ce vorbești, S-300 la fel ca si alte SAM pot fi configurate pentru tinte navale si la sol.