Platforma de schimb de criptomonede Binance va colabora cu Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) în vederea sprijinirii luptei împotriva infracţiunilor financiare şi a finanţării terorismului, informează Agerpres.
Reprezentanţii platformei de tranzacţionare menţionează că, în ultimul an, echipa Binance Investigations a desfăşurat şi a participat la peste 70 de ateliere de lucru împotriva infracţiunilor cibernetice şi financiare, alături de forţele de ordine din diverse ţări, inclusiv: Argentina, Australia, Bulgaria, Brazilia, Canada, Franţa, Germania, Italia, Israel, Ţările de Jos, Noua Zeelandă, Filipine, Portugalia, Spania, Suedia, Coreea de Sud, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Ucraina şi Marea Britanie.
"Protejarea utilizatorilor este prioritatea numărul unu, în cadrul Binance. Ne angajăm să contribuim la prevenirea infracţiunilor financiare, pentru a crea un ecosistem sigur. Scopul nostru este să ne unim forţele cu instituţiile specializate din România, pentru prevenirea criminalităţii cibernetice. Suntem bucuroşi să împărtăşim experienţa noastră cu partenerii noştri de aplicare a legii şi să le sprijinim eforturile de a proteja sistemul financiar al României de activităţile criminale", a declarat Kyrylo Khomiakov, general manager CEE, Binance.
Potrivit sursei citate, în România, un workshop pe această temă a fost condus de către Jarek Jakubcek, şeful Departamentului Law Enforcement Training al Binance, şi Melanie Lefebvre, Senior LE Trainer.
"Acest eveniment contribuie la exerciţiul de consolidare a capacităţilor desfăşurat de autorităţile române în combaterea infracţiunilor grave şi a utilizării sporite a criptomonedelor. Politica naţională de recuperare a activelor promovată de Ministerul Justiţiei şi ANABI evidenţiază necesitatea de a avea o abordare a grupului de lucru atunci când se confruntă cu active de mare valoare şi atipice. Aceasta face parte din misiunea noastră comună UE şi internaţională de a perturba structurile criminalităţii organizate, concentrându-ne pe infracţiunile cu prioritate ridicată şi specifică şi distrugând modelul lor de afaceri", a afirmat Cornel Călinescu, director general al ANABI.