"Biosens" - Produsele bio reprezintă mai curând o perspectivă, decât profitabilitate

Cornelia Angelescu
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 18 mai 2009

Domnul Dan Gabriel Iacob, director al "Biosens"

Domnul Dan Gabriel Iacob, director al "Biosens"

Firma "Biosens", înfiinţată în anul 2007, activează pe piaţa bio, o piaţă de nişă, foarte dinamică, după cum apreciază managerii Dan Gabriel Iacob şi Ciprian Lazarovici, ambii fiind asociaţi ai firmei. "Biosens" are sediul în oraşul Suceava şi şi-a început activitatea în anul 2008, fiind o firmă cu capital integral românesc. Face parte dintr-un grup de firme cu activităţi în asigurări, imobiliare, investiţii financiare, comerţ, construcţii.

"După perioada de acomodare cu cerinţele pieţei, am realizat vânzări apreciabile în numai câteva luni ale anului 2008. Pentru anul în curs, comenzile deja primite ne dau încrederea ca vom avea un volum de muncă care să ne susţină entuziasmul cu care am pornit pionieratul pe piaţa bio. Consumatorii sunt interesaţi de produsele noastre, în ciuda condiţiilor economice nefavorabile. Sănătatea, prevenţia în faţa bolilor determinate de o alimentaţie nesănătoasă, au început să-i preocupe pe mulţi dintre ei, indiferent de vârstă", ne-a spus Ciprian Lazarovici.

Managerii firmei ştiu că, în prezent, cei care investesc în produse ecologice se gândesc la afaceri pe termen lung, piaţa bio fiind în formare şi cristalizare în ţara noastră. Sunt însă convinşi că potenţialul acestui sector nu este deloc de neglijat şi va deveni important şi sigur pentru viitor. "Biosens" reprezintă pe piaţa ecologică din ţara noastră firmele Biotta (producător de sucuri biologice din Elveţia), Tautropfen (producător de cosmetice naturale din Germania) şi Lima (producător de produse alimentare din Belgia).

"Biosens" efectuează, pentru moment cu 6 angajaţi, import şi distribuţie de alimente, cosmetice şi sucuri ecologice, certificate de instituţii europene. Aceste certificări garantează calitatea, transparenţa şi autenticitatea apartenenţei produselor la sectorul Bio.

Un exemplu al nivelului de certificare al acestor produse este cel al produselor Biotta, care deţin nu mai puţin de 7 certificate de calitate, printre care: Bio Suisse, Bio Inspecta, National Organic Program, Japanese Agriculture Standard.

Biotta, are o experienţă de peste 50 de ani în producţia şi vânzarea de sucuri 100% ecologice. Cu o gamă de peste 24 de sucuri, firma exportă 10 milioane de doze de sucuri de legume şi fructe în peste 40 de ţări.

Tautropfen este pionierul în producerea de cosmetice la standardele de calitate Demeter şi este unul dintre cei mai importanţi furnizori de produse eco din lume. Nu se utilizează în producţia cosmeticelor decât plante medicinale şi ulei pur natural, fără adaos de conservanţi.

Produsele Lima sunt fabricate de unul dintre cei mai importanţi producători de produse alimentare ecologice la nivel mondial. Sub acest brand s-au produs primele rondele din orez şi s-au introdus primele băuturi din orez pe piaţa europeană. Folosind experienţa japoneză, firma oferă o gamă largă de produse tradiţionale de nivel premium, fără gluten, sare, colesterol şi lactoză, care sunt exportate în peste 20 de ţări.

Dan Gabriel Iacob ne-a precizat: "Produsele comercializate de firma noastră depăşesc rigorile şi directivele organismelor europene în materie de producţie biologică. Aceste standarde sunt un garant al calităţii şi autenticităţii acestor produse. De aceea, planul de vânzări al a fost elaborat pe mai multe nivele, de la magazine de specialitate şi funcţionale, până la retailul mare. În prezent, produsele noastre se găsesc în magazinele de specialitate naturiste, magazine bio şi magazinele funcţionale (su­per­marketuri premium, drogherii, delicaterii) din ţară. În continuare, ne-am fixat ca target introducerea produselor Biotta, Tautropfen şi Lima pe egmentul de retail mare: Carrefour, Cora, Metro, Selgros etc".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb