BIROUL PERMANENT SENAT: Cererea de sancţionarea a lui Zamfir a ajuns la Comisia juridică

V.V.
Bănci-Asigurări / 5 februarie 2019

Daniel Zamfir

Daniel Zamfir

Liberalul Florin Cîţu a informat, astăzi, că a fost trimisă la Comisia juridică pentru raport solicitarea pe care a adresat-o Biroului permanent privind sancţionarea senatorului ALDE Daniel Zamfir pentru încălcarea regulamentului forului legislativ.

"Şi astăzi, aici (în Biroul permanent - n.r.), senatorul inginer Zamfir a făcut cerere în numele Comisiei de buget-finanţe, deşi nu este membru al acestei comisii, iar cererea mea de sancţionare a senatorului l-a enervat pe acesta şi a început să atace, să-mi adreseze iarăşi tot felul de acuzaţii. Preşedintele Biroului permanent nu l-a oprit, a trebuit să intervin să-i spun să-şi exercite atribuţiile de preşedinte. Până la urmă, le-am cerut să nu se facă nicio audiere până nu este rezolvat acest conflict, să vedem dacă senatorul Zamfir a folosit, a încălcat Regulamentul Senatului şi numai după aceea să aibă loc alte audieri. În acest moment, cererea mea de sancţionare a senatorului este trimisă la Comisia juridică pentru raport, care va fi trimis înapoi la Biroul permanent în zece zile", a precizat Cîţu, după şedinţa Biroului permanent, informează Agerpres.

El a susţinut că Zamfir şi-ar fi încălcat atribuţiile prin faptul că a trimis o scrisoare de invitaţie Băncii Centrale în numele a două comisii, în condiţiile în care senatorul ALDE nu este membru al Comisiei buget-finanţe.

"Cea mai evidentă este că a trimis o scrisoare de invitaţie Băncii Centrale în numele a două comisii, iar domnia sa nu este membrul Comisiei buget-finanţe. Asta ar fi prima. A doua - a început o anchetă fără să aibă aprobarea Biroului permanent. Comisiile de anchetă se fac ori după ce o treime dintre senatori au semnat sau după ce este aprobată în Biroul permanent. Niciuna dintre aceste condiţii nu a fost îndeplinită. Şi a treia - inginerul Zamfir nu are nicio calificare să facă astfel de anchete. Eu nu am auzit în alte ţări să se întâmple aşa ceva, sunt comisii de specialitate, domnia sa nu are nicio specializare şi deja a şi dat sentinţe. A făcut anchete, a dat sentinţe, iar pentru asta trebuie să fie sancţionat. Dacă inginerul Zamfir îi cere guvernatorului să respecte Regulamentul Senatului, foarte bine, dar atunci şi inginerul Zamfir trebuie să respecte Regulamentul Senatului, pentru că este senator", a afirmat Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Vedeti, a facut, pentru ca poate!.

    Sa ne fereasca Dumnezeu de slugile corporatiilor precum Catzu- Matzu... Daca era dupa astia, romanii cu credite ar fi trebuit sa plateasca dobanzi de la 25% in sus, in functie de cat e ROBORul setat din condei prin intelegerea bancilor.

    Dl. Catzu a uitat momentul cand el impreuna cu Isar au pus de-o speculatie pe cursul valutar. 

    Traim intr-o tara care bubuie de escroci la toate nivelele (sau nivelurile).  

    chiar nu se gaseste cineva sa il dea afara si din parlament pe acest papagal numit Catzu /// numai cand te uiti la el vezi cat de prost este. Sa nu ii uitam previziunile de 15% inflatie la sfarsitul lui 2015. La asa sef, cu reclamatie catre Viorichhhea pentru exagerat de inalta tradare, asa subaltern. Tupeist si prost ca noaptea

    1. Consider ne îndreptățită propunerea dl.Catu,intrucat dl.Zamfir a încercat ptr binele tuturor celor care au si au avut probleme cu băncile să facă ceva bun,iar acest dn.Catu,cars nu își vede bârnă din ochii dlui,si care se crede mare specialist ,uita câte rele a făcut în detrimentul Românilor cu rate la bănci și nu numai.Daca tăceai,filozof rămâneai dle.Catu,pe când așa continui să-ți dai seama pe fata.Mare deștept te dai si te crezi.Defapt pe cine aperi,bancile si pe Isărescu?Ei ti-ai dat votul de ai ajuns aici?

      Liberalul Catu crede ca a fi inginer e un fel de blam , probabil ca nu stie ca mentorul sau spiritual (vorba sa fie ), Bratianu ,era tot inginer si nu analist financiar sau bancher !

    Manole sa-l pună inapoi pe lanț ,pe căcălaul asta de câțu , cum scapă cum o ia razna .

    Foarte bine, sa respecte regulamentele. Gruparea infractionala pcr-informatori ai securitatii nu respecta nici o lege, nici macar pe acelea pe care le-au facut ei, decat cand le convine. Va veni vremea sa raspunda pentru ce fac acum.

    1. Băi băiatule Isărescu e cel mai mare infractor al țări nu domnul Zamfir

      tu esti ala ce tot scrie comentarii multiple in acest ziar si isi raspunde singur sa para activitate, opinie publica favorabila pcr? au ramas aia fara bani de cand nu mai pot fura pe fata si au redus numarul de postaci?

    Cîțu un lingău ca și Orban care s-au vândut corporațiilor și mai ales bancherilor.

    Căcâțule nu ne poti ferici pe noi romanii si sa te duci la dracu, bulangiule

    Acum cativa ani catu/matu se baga singur in seama pe facebook privind creditele romanilor si acum cand este la ciolan se da in stamba....ooooo ca roata se invarte.

    Dupa ce senatorul Zamfir s-a luptat atatia ani cu mafia bancara, mafiotilor din sistemul bancar se pare ca le-a ajuns si au dat alarma pentru a-l mazili. Va fi vai de debitori daca nenorocitii din sistemul bancar vor reusi. Nu putem decat spera ca domnul Zamfir va gasi totusi suficient sprijin la colegii parlamentari si mafiotii de bancheri nu vor reusi sa-l elimine din coasta lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb