Bitcoin a fost adoptat ca mijloc de plată oficial în El Salvador

G.U.
Internaţional / 9 iunie 2021

Bitcoin a fost adoptat ca mijloc de plată oficial în El Salvador

El Salvador a devenit prima ţară din lume care a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plată, relatează CNBC, citat de HotNews.ro.

Legiuitorii ţării din America Centrală au votat cu o "supermajoritate" în favoarea Legii Bitcoin, aceasta fiind adoptată cu 62 de voturi dintr-un total de 84 posibile.

Preţul bitcoin a crescut cu 5% până la 34.239,17 dolari la scurt timp după vot.

"Scopul acestei legi este de a reglementa bitcoin ca mijloc de plată legal cu putere de eliberare, nelimitat în orice tranzacţie", indiferent că este vorba de sfera privată sau publică, notează legea.

Preţurile pot fi afişate acum în bitcoin, taxele şi impozitele pot fi achitate cu moneda digitală şi schimburile cu bitcoin nu vor fi taxate ca impozit pe venit.

Moneda oficială al El Salvadorului este dolarul american, nefiind deocamdată clar dacă bitcoin va prelua acest rol, pentru moment cele două monede urmând să circule în paralel, notează sursa citată.

Legea adoptată stipulează de asemenea că statul "va promova instruirea şi mecanismele necesare astfel încât populaţia să poată accesa tranzacţii cu bitcoin".

Economia El Salvador se bazează în mare măsură pe remitenţe sau pe banii trimişi acasă din străinătate, care reprezintă aproximativ 20% din Produsul Intern Brut (PIB) al ţării. Cei două milioane de salvadorieni care trăiesc în afara ţării, trimit anual acasă peste 4 miliarde de dolari, transmite HotNews.ro.

Aproximativ 70% din ţară nu are acces la servicii financiare tradiţionale, potrivit expunerii de motive a Legii Bitcoin, aceasta urmărind să crească incluziunea prin utilizarea monedei digitale.

Preşedintele Nayib Bukele a trimis legea parlamentului după ce a anunţat săptămâna trecută că El Salvador a încheiat un parteneriat cu compania de portofel digital Strike pentru a construi o infrastructură financiară modernă în ţară cu ajutorul tehnologiei bitcoin.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ati scris niste prostii in articol despre El Salvador. Ceea ce trebuia scris este ca El Salvador este cel mai periculos loc de pe planeta care nu este oficial intr-un razboi. Crima organizata conduce absolut tot.

    1. El Salvador has among the world's highest homicide rates. Gangs exercise territorial control over specific neighborhoods and extort residents throughout

      There are few places on earth as dangerous as El Salvador, a country with a population of just 6.5 million people – yet 10% are involved with gangs

      After the civil war in El Salvador ended in 1992, US immigration policies hardened and migrants who had been convicted of crimes were sent back to El Salvador, bringing gang culture and violence to an already struggling state. Through recruitment, extortion and coercion, the gangs continued to grow in number and influence, holding ever greater control over the country.

      Today, El Salvador is a paralysed state. Turf wars have split apart families, made travel impossible and crippled the government. Disappearances are common (the numbers of those disappeared are not counted in homicide statistics, understating the scale of violence) and following up with the police is not recommended – informers and moles are everywhere. If the body is found, burials are held as quickly as possible and funerals are quietly conducted: they have often been targeted for repeat murders. 

      Asta trebuia sa scrie Bursa. Ca Bitcoin a fost adoptat ca moneda oficiala in tara cea mai corupta si in tara care se autodefineste ca un grup infrational organizat generalizat. Da, este mai usor pentru criminalii din Salvador sa cumpere direct in bitcoin.

      Iar aceasta miscare este inca o caramida pusa la temelia interzicerii Bitcoin si a transferului catre fiat. Mafiotii din toata lumea trebuie sa fie rupti de linia de finantare pe care crypto o reprezinta.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb