BITCOIN SCADE SUB PRAGUL DE 4.000 DE DOLARI Jamie Dimon, JP Morgan: "Bitcoin este o fraudă care va exploda"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 septembrie 2017

Jamie Dimon, JP Morgan: "Bitcoin este o fraudă care va exploda"

"Moneda digitală este potrivită doar pentru traficanţii de droguri, criminali şi persoane ce trăiesc în locuri precum Coreea de Nord", a spus şeful JP Morgan

Preţul monedei digitale Bitcoin a scăzut, ieri, sub nivelul de 4.000 de dolari, în contextul incertitudinii din piaţă provocată de zvonurile recente conform cărora autorităţile din China intenţionează să închidă bursele locale de monede digitale, potrivit site-ului "investing.com".

Săptămâna trecută, China a anunţat interzicerea "ofertelor de monede digitale", un fel de strângere de fonduri prin intermediul monedelor virtuale în vederea finanţării de start-up-uri. De altfel, autorităţile de reglementare chineze investighează piaţa locală de Bitcoin şi de alte monede virtuale încă din luna ianuarie a acestui an, se mai precizează în sursa citată.

Jamie Dimon, şeful băncii americane JP Morgan a declarat că Bitcoin reprezintă o fraudă care, în cele din urmă, va exploda, adăugând că moneda digitală este potrivită doar pentru traficanţii de droguri, criminali şi persoane ce trăiesc în locuri precum Coreea de Nord, conform site-ului "theguardian.com",

În cadrul unei conferinţe bancare organizată la New York, Dimon a spus că va concedia "într-o secundă" orice angajat al băncii de investiţii care va tranzacţiona în Bitcoin pentru două motive: este împotriva regulilor băncii şi pentru că sunt proşti, ambele lucruri fiind periculoase.

De asemenea, şeful JP Morgan a spus: "Este mai rău decât criza bulbilor de lalea", făcând referire la faimoasa bulă speculativă a lalelelor din Olanda secolului al XVII-lea, prezicând totodată pierderi masive pentru cei care investesc în Bitcoin. Totuşi, Dimon nu-i sfătuişte pe traderi să shorteze criptovaluta (să parieze pe scăderea monedei digitale), estimând că, până la spargerea bulei, este posibil ca valoarea Bitcon să atingă 20.000 de dolari.

Potrivit aceleiaşi surse, după declaraţiile lui Dimon, preţul monedei digitale a scăzut cu aproximativ 5%, sub 4.000 de dolari.

Ieri, la ora 17:00, criptomoneda se tranzacţiona în jurul nivelului de 3.830 de dolari la cele mai mari burse din lume, în scădere cu peste 10% în ultimele 24 de ore, potrivit site-ului "cryptocompare.com",

La preţul actual, valoarea de piaţă a Bitcoin este de aproximativ 65 de miliarde de dolari, cotaţia criptovalutei scăzând cu 16,5% de la începutul acestei luni. Totuşi, de la începutul anului, valoarea monedei digitale a crescut de circa patru ori, se precizează pe site-ul "investing.com".

Pe data de 2 septembrie, cotaţia Bitcoin a depăşit, pentru scurt timp, pragul de 5.000 de dolari pe unitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb