Blidar: Aflu din presă că voi deţine o bancă

A.G.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 iunie 2009

Omul de afaceri Valer Blidar, implicat pe piaţa feroviară din Româ­nia, susţine că nu are idee despre informaţiile vehiculate în presă referitoare la autorizarea unei bănci, la care ar urma să deţină pachetul majoritar.

"Aflu şi eu din presă că voi deţine o bancă. Este tot ceea ce pot comenta în legătură cu informaţiile vehiculate recent", a precizat Valer Blidar, citat de Agerpres.

O nouă instituţie financiară cu capital integral românesc aşteaptă autorizaţia de funcţionare, a declarat, joi, directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză.

"Luna viitoare, o bancă cu capital integral românesc va primi autorizaţia de funcţionare din partea BNR. În prezent, există discuţii la nivelul Consiliului de Administraţie pe acea­stă temă", a precizat Cinteză.

Omul de afaceri Valer Blidar controlează singura companie de pe piaţa românească care construieşte vagoane de călători cu viteze de peste 200 de kilometri pe oră, Astra Vagoane Călători Arad, alături de alte companii: Astra Vest Bucureşti, IRV Călători, SIRV Titu, Marmura Service Bucureşti şi Tristar Bucureşti.

În prezent, Astra Vagoane Călători Arad furnizează 200 de vagoane de călători pentru Iran, în cadrul unui contract pe trei ani, cu o valoare de circa 150 milioane de euro, şi a câştigat licitaţia, organizată prin Bursa Română de Mărfuri, pentru construcţia a 200 de vagoane de călători pentru CFR Călători, operatorul naţional de transport călători pe calea ferată.

Compania Astra Vagoane Călători a estimat o creştere cu circa 20 - 25 % a cifrei de afaceri în 2008, până la circa 80 milioane de euro.

Principalul concurent este Remarul Paşcani, care aparţine grupului Grampet, deţinut de fraţii Didilă, implicat şi pe piaţa românească de transport de marfă pe calea ferată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb