Blinken: "Israelul trebuie să facă mai mult pentru a-i proteja pe civilii nevinovaţi din Gaza"

F.D.
Internaţional / 2 aprilie

Blinken: "Israelul trebuie să facă mai mult pentru a-i proteja pe civilii nevinovaţi din Gaza"

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat marţi că Israelul trebuie să facă ''mai mult pentru a-i proteja pe civilii nevinovaţi'' din Gaza şi a cerut o anchetă "rapidă şi imparţială" asupra atacului israelian care a ucis luni şapte lucrători umanitari de la ONG-ul World Central Kitchen, relatează AFP.

"Le-am spus clar israelienilor că trebuie făcut mai mult pentru a proteja vieţile civililor nevinovaţi, fie că sunt copii palestinieni nevinovaţi sau lucrători umanitari", a declarat Blinken la o conferinţă de presă la Paris cu omologul său francez Stephane Sejourne.

Blinken le-a cerut, de asemenea, autorităţilor israeliene să efectueze o "investigaţie rapidă şi imparţială pentru a înţelege exact ce s-a întâmplat", în timp ce Israelul a recunoscut o "lovitură neintenţionată" care a ucis luni şapte angajaţi ai ONG-ului World Central Kitchen.

La rândul său, Sejourne a exprimat "condamnarea fermă" a acestui atac din partea Franţei şi a subliniat că "protecţia lucrătorilor umanitari este un imperativ moral şi juridic la care toată lumea trebuie să adere".

"Nimic nu justifică o astfel de tragedie", a adăugat el.

Cei doi oficiali au reiterat, de asemenea, necesitatea unei "încetări imediate a focului", secretarul de stat american denunţând lipsa ajutorului umanitar în teritoriul palestinian devastat de aproape şase luni de război.

"Pur şi simplu nu este suficient", a spus el, adăugând că a insistat pe lângă guvernul israelian că "există o nevoie imperativă de a creşte semnificativ ajutorul".

Războiul a provocat o criză umanitară fără precedent în enclava palestiniană predispusă la foamete, iar ajutorul nu vine în cantităţi suficiente, în special din cauza controalelor drastice impuse de Israel asupra încărcării camioanelor.

Războiul a fost declanşat de atacul fără precedent al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, care a ucis cel puţin 1.160 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ AFP bazat pe date oficiale israeliene.

Promiţând să distrugă Hamas, Israelul a lansat o campanie de bombardamente aeriene intense asupra Fâşiei Gaza, urmată de o ofensivă terestră, care a ucis cel puţin 32.916 persoane, majoritatea civili, conform Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb