Bloomberg: Kremlinul şi SUA negociază acorduri pentru întrunirea Putin-Trump

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 iulie 2018

Oficialii de la Kremlin s-au angajat în negocieri intense cu omologii lor din Washington cu scopul să încheie cel puţin un acord care să îi permită preşedintelui american Donald Trump să prezinte întâlnirea sa cu Vladimir Putin drept un triumf, potrivit Bloomberg.

O sursă citată de această agenţie de ştiri spune că principalul subiect de pe lista întâlnirii celor doi lideri, programată să aibă loc în 16 iulie, la Helsinki (Finlanda), va fi rolul Iranului în Siria, aspect pe care Moscova îl negociază simultan cu Teheranul.

Totodată, doi consilieri de la Kremlin au spus, conform Bloomberg, că Putin şi-ar fi dat acordul în principiu cu privire la pretenţiile americanilor şi israelienilor, conform cărora trupele susţinute de Iran din sudul Siriei trebuie să părăsească graniţa cu Israelul şi să fie înlocuite cu forţe loiale guvernului din Damasc.

După ce a studiat întâlnirea lui Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, în timpul căreia a fost anunţată în mod surprinzător sistarea exerciţiilor militare comune ale SUA şi Coreei de Sud, Putin a decis că şi el trebuie să negocieze personal cu preşedintele SUA, a declarat un oficial rus, fără să dea alte detalii.

Liderii Rusiei şi SUA se vor întâlni fără consilieri, aşa cum au făcut Trump şi Kim în Singapore, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ambasadorul SUA în Rusia, John Huntsman, a declarat că planurile întâlnirii la nivel înalt prevăd o întrevedere tete-a-tete şi că Trump va merge la întâlnire "cu ochii larg deschişi" în ceea ce priveşte intenţiile lui Putin.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb