BMW, amendată cu 40 de milioane de dolari în SUA pentru probleme la vehiculele Mini

Ioana Dogaru
Companii / 22 decembrie 2015

BMW a fost amendată cu 40 de milioane de dolari în Statele Unite pentru că nu a remediat probleme apărute la testele de coliziune la care au fost supuse vehiculele Mini, acesta fiind un nou caz de penalizare a unei companii auto în SUA din motive de siguranţă, relatează MarketWatch.

Autorităţile de reglementare auto din SUA au penalizat drastic în acest an producătorii auto, pentru probleme pornind de la airbag-uri şi până la manipularea testelor de poluare, transmite MarketWatch.

Instituţiile americane au avertizat că vor înăspri controalele după criza provocată la General Motors de un defect identificat la contactul de aprindere de la mai multe modele ale grupului, care a dus la plata unor despăgubiri de ordinul miliardelor de dolari.

Noul director al Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului Rutier (NHTSA) s-a angajat la sfârşitul anului trecut să tragă la răspundere companiile care nu rezolvă problemele legate de siguranţă.

Amenda aplicată BMW se referă la modelul Mini Cooper, un produs de nişă pe piaţa americană, şi este a doua din 2012. Infracţiunea se referă la faptul că producătorul auto nu a respectat un angajament de a remedia deficienţele, informează MarketWatch.

Versiunea cu două uşi a Mini Cooper nu a trecut un test de coliziune prin care trebuia să se determine că automobilul respectă standardele minime. La momentul respectiv, BMW a susţinut că vehiculul a fost înscris cu o greutate incorectă şi că va trece testul dacă acesta va fi efectuat la nivelul corect, aminteşte sursa citată.

BMW s-a angajat atunci să recheme vehiculele pentru corectarea informaţiilor dar şi pentru îmbunătăţirea protecţiei la impact informează MarketWatch.

Potrivit NHTSA, vehiculul a ratat din nou testul în iulie, chiar şi cu suplimentarea protecţiei la impact, şi nu a lansat campania de rechemare în service.

BMW a anunţat că lucrează la îmbunătăţirea proceselor în cadrul companiei şi va colabora cu NHTSA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb