BMW investeşte masiv în vehicule electrice

S.B.
Companii / 22 ianuarie 2021

BMW investeşte masiv în vehicule electrice

Bayerische Motoren Werke (BMW) speră să revină la obiectivul său de dinainte de pandemie privind marja de profit, pe fondul redresării economiei globale, dar va trebui să-şi simplifice portofoliul de vehicule, în urma investiţiilor masive în maşini electrice, a afirmat directorul general Nicolas Peter, informează Agerpres.

Comenzile au scăzut din cauza celor mai recente restricţii impuse pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (Covid-19), dar "dacă activitatea se va relua după mijlocul lunii februarie vom putea avea livrări rezonabile în primul trimestru", a explicat oficialul BMW.

Îmbunătăţirea condiţiilor de pe pieţe, acordul privind Brexitul şi planurile BMW de a-şi majora participaţia în societatea sa mixtă din China, de la 50% la 75% în 2022, ar trebui să ajute compania să ajungă la obiectivul său de dinainte de pandemie privind marja de profit de 8% - 10%, a declarat Nicolas Peter. Acesta a adăugat: "Nu vorbim de viitorul îndepărtat, este un obiectiv pe care vrem sistematic să-l îndeplinim pe termen scurt".

Creşterea vânzărilor de maşini premium în China, cea mai mare piaţă auto din lume, a sprijinit rezultatele financiare ale BMW şi ale rivalelor germane Daimler şi Volkswagen, iar BMW ar trebui să raporteze pentru 2020 o marjă de profit între 2% şi 3%, a afirmat Peter.

După crearea celui de-al patrulea producător auto global, Stellantis, în urma fuziunii dintre PSA şi Fiat Chrysler, analiştii se aşteaptă ca procesul de consolidare în industria auto să continue, dar Peter a dat asigurări că BMW poate gestiona tranziţia: "Suntem încrezători că ne descurcăm pe cont propriu".

În 2020, vânzările globale de vehicule electrice ale BMW au crescut cu 31,8% faţă de 2019, iar producătorul auto vrea ca în acest an să-şi dubleze livrările de maşini pur electrice.

În prezent, grupul BMW produce 13 modele electrificate vândute pe 74 de pieţe.

Până în 2023, BMW îşi va dubla aproape gama de vehicule electrificate, ajungând la 25 de modele, mai mult de jumătate fiind pur electrice.

Săptămâna trecută, BMW a informat că în 2020 vânzările sale de vehicule au scăzut cu 8,4%, în condiţiile în care pandemia de coronavirus şi-a făcut simţite efectele, iar multe reprezentanţe din întreaga lume au fost închise timp de mai multe luni.

Pe parcusul anului trecut, un număr de 2,324 de milioane de automobile BMW, Mini şi Rolls-Royce au fost vândute la nivel mondial. În Europa, vânzările grupului BMW au scăzut cu 15,7%, iar în SUA au scăzut cu 18%. În schimb, în China, unde pandemia a fost ţinută sub control mai rapid decât în alte părţi, vânzările BMW au crescut cu 7,4%, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. misto!

    abia astept sa mi se implineasca visul!  

    eu nu am masina dar in viitor stiu ca am avut masina - era una electrica, cu o autonomie generoasa (aprox 900 km per incarcare) si eu nu eram nevoit sa conduc... era pe pilot automat cu o solutie AI (inteligenta artificiala)  

    misto! ma bucura aceasta stire! 

    1. Producatorii de ICE sunt cu un picior in groapa...BMW vanzari de 2,324 de milioane autovehicule, scadere de 15,7% in Europa, iar în SUA au scăzut cu 18%. In acelasi timp Tesla a crescut cu 36% vanzand 500k autovehicule. In acest an se asteapta sa produca 1 milion de BEV iar la anul cu full production in Giga Berlin si Giga Austin sa produca mai multe vehicule electrice decat BMW produce ICE. "Viitorul nu suna bine" pentru cocalarii cu BMW-uri negre :-)

      eu nu le am deloc cu masinile.

      stii cum? sunt total afon.  

      ce am descris mai sus exista deja?  

      adica masini pur electrice, cu pilot automat (solutie AI) si autonomie ridicata ?  

      si care sa fie accesibile... ma refer nu ceva gen 100.000 euro sau 50.000 euro ?

      ci ceva gen 12-15-20 mii euro ?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb