BNR a împrumutat 5 bănci cu 3,2 miliarde lei

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 august 2011

Banca Naţională a României (BNR) a împrumutat ieri cu 3,2 miliarde lei cinci bănci, printr-o operaţiune repo a cărei scadenţă a fost stabilită pentru 23 august, aceasta fiind cea mai mare sumă plasată de banca centrală după luna februarie, când a împrumutat 6,418 miliarde lei.

Potrivit unor dealeri, citaţi de Mediafax, la licitaţie au participat şi bănci din Top 10, care este posibil să fi rămas cu lichidităţi reduse, după ce unii clienţi comerciali şi-au retras o parte din depozite pentru plata TVA şi a impozitului pe profit. "Se poate ca unele bănci să nu îşi fi constituit rezervele minime obligatorii pentru luna aceasta, optând să nu atragă banii imediat la începerea perioadei. Probabil au sperat că se va repeta scenariul din ultimele luni, când dobânzile scădeau după primele zile ale perioadei, şi abia apoi atrăgeau sumele necesare, pentru care plăteau rate mai mici. Acum au văzut că dobânzile au stat sus, astfel BNR a făcut această licitaţie, pentru a nu forţa băncile respective să ducă ratele şi mai sus pe piaţă în încercarea lor de a-şi constitui rezervele minime obligatorii. Într-un fel, BNR a plafonat dobânzile prin această licitaţie", a comentat un dealer.

Împrumuturile au fost acordate la o dobândă de 6,25%, nivel egal cu rata dobânzii de politică monetară. În cadrul operaţiunilor repo, BNR oferă lichiditate băncilor comerciale şi preia în schimb titluri de stat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb