BNR a validat normele interne ale "ATEbank", care le va aplica în două săptămâni

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 iulie 2007

Banca Naţională a României (BNR) a validat, marţi, normele interne de creditare ale ATEbank România, fosta Mindbank, care le va aplica în aproximativ două săptămâni, când va lansa primul credit ipotecar pentru populaţie, a declarat, pentru NewsIn, directorul general adjunct al băncii, Alina Pascu.

Banca era până în prezent axată pe segmentul firmelor mici şi mijlocii (IMM) şi avea doar un singur produs pentru populaţie, un credit de consum. "Acum intrăm pe piaţa de retail, acţiune care face parte din politica noului acţionar majoritar al băncii, Agricultural Bank of Greece (ATEbank) din Grecia", a spus Pascu, pentru NewsIn.

Avansul minim cerut de bancă pentru acordarea unui credit ipotecar va fi de 15%. "După lansarea creditului ipotecar, vom introduce noi produse de retail, pentru a ne dezvolta pe acest segment", a adăugat Pascu.

Intervalul de două săptămâni necesar pentru lansarea produsului bancar la care se vor aplica noile norme este necesar pentru efectuarea pregătirilor necesare, care includ modificări în sistemul informatic şi instruirea personalului, a menţionat directorul general adjunct al ATEbank România.

Noile norme interne de creditare ale ATEbank România prevăd un grad maxim de îndatorare al clienţilor de 60% din veniturile nete eligibile, nivel care este cel mai scăzut dintre normele interne validate până în prezent de banca centrală. "Avem o abordare prudenţială, pentru că suntem la început pe acest segment. Vom acorda însă, pe viitor, derogări clienţilor pe care îi cunoaştem bine", a precizat Pascu.

La stabilirea "venitului minim eligibil", banca scade din veniturile nete ale clienţilor un "coş minim de subzistenţă" de 700 de lei pentru o familie din două persoane, la care se adaugă 150 de lei pentru fiecare copil în întreţinere şi 250 de lei pentru fiecare adult. "Ca şi alte bănci, acceptăm şi codebitori", a menţionat directorul general adjunct al ATEbank România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb