BNS Prahova va sesiza PNA în cazul societăţii "Real Bucov"

Ziarul BURSA #Companii / 12 august 2005

Liderul BNS Prahova, Costin Aldescu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că va sesiza PNA în legătură cu gravele nereguli care se petrec la SC Real Bucov SA, transmite Rompres. Salariaţii de la societatea comercială "Real" din comuna Bucov protestează împotriva deciziei conducerii de a trimite acasă, de la începutul acestei luni, 350 de salariaţi din cei 500, cu plata unei indemnizaţii lunare de 75% din salariu şi cu perspectiva de a fi trecuţi, din septembrie, în şomaj.

Liderii protestatarilor au declarat că acţiunea acestora va continua pînă cînd patronatul va accepta un dialog cu ei.

Salariaţii care urmează să părăsească societatea cer respectarea clauzelor contractuale privind disponibilizările de personal, prin acordarea de salarii compensatorii pe o perioadă cuprinsă între 6 - 12 luni, în funcţie de vechime.

Reprezentanţii salariaţilor spun că, din anul 2001, cînd a fost privatizată societatea, fiind cumpărată de SC BEGATRANS SA Timişoara, care aparţine patronului Emil Cristescu, zeci de salariaţi au fost nevoiţi să lucreze la construirea vilelor familiei Cristescu de la Sinaia, pentru a-şi putea păstra locul de muncă.

Printre salariaţii care vor fi trecuţi în şomaj se află şi muncitori premiaţi pe întreprindere pentru rezulate deosebite în activitate.

SC Real Bucov a fost privatizată în data de 21 decembrie 2001 pentru suma de nouă miliarde de lei. Aceasta producea cărămizi refractare, înregistra profit şi avea la data privatizării 988 de salariaţi. Printre clauzele menţionate în protocolul încheiat cu sindicatele, cumpărătorul se obliga să menţină minim 720 de salariaţi pentru următorii cinci ani, iar angajaţii care urmau să intre în programul de restructurare ar fi trebuit să primească între 6 - 12 salarii compensatorii.

În acest moment, societatea are 500 de salariaţi, iar 350 dintre ei urmează să intre în şomaj, din luna septembrie, fără salarii compensatorii.

O delegaţie a protestatarilor se află astăzi la AVAS Bucureşti pentru a solicita acestei instituţii să intervină urgent pe lîngă fraţii Cristescu, patronii fabricii, pentru a respecta clauzele sociale ale contractului de vînzare-cumpărare a SC "Real" Bucov şi stingerea acestui conflict social. În caz contrar BNS Prahova a declarat că va sesiza PNA în legătură cu intenţia patronilor de a falimenta SC Bucov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb