Boc, alături de Kelemen, susţine că Guvernul are majoritate ca ministerul UE să treacă de Parlament

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 27 iulie 2011

Boc: "Numele ministrului pentru afaceri europene va fi stabilit în cadrul coaliţiei".

Boc: "Numele ministrului pentru afaceri europene va fi stabilit în cadrul coaliţiei".

Guvernul beneficiază de majoritate suficientă pentru a-şi promova proiectele în Parlament, inclusiv pentru înfiinţarea noului minister destinat afacerilor europene, a declarat, marţi, liderul PDL, premierul Emil Boc, aflat alături de preşedintele UDMR, ministrul Culturii Kelemen Hunor.

Prezenţi, marţi, la şantierul noului sediu al Bibliotecii Naţionale, Boc şi Kelemen au fost întrebaţi de jurnalişti dacă noua structură a Cabinetului, incluzând ministerul pentru afaceri europene, poate trece de Parlament. "Am discutat în coaliţie şi sunt convins că avem majoritatea care să susţină Guvernul să îşi promoveze acţiunile viitoare. Nu am emoţii, nu arătăm a doi oameni emotivi", a spus Boc, alături de Kelemen care nu a comentat pe acest subiect. Premierul a mai susţinut că numele ministrului pentru afaceri europene va fi stabilit în cadrul coaliţiei.

Şeful statului a declarat, luni, la TVR 1, că ministerul pentru fondurile europene va fi înfiinţat imediat după reunirea Parlamentului în sesiunea de toamnă, el menţionând că ştie cine va fi deţinătorul acestui portofoliu, fiind "convenit cu premierul" şi trebuind să fie un om credibil la Bruxelles. Preşedintele Traian Băsescu a precizat, răspunzând unei întrebări, că ministerul va fi creat imediat ce Parlamentul revine din vacanţă şi se poate face modificarea structurii Guvernului.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că la înfiinţarea ministerului fondurilor europene Parlamentul trebuie să se exprime doar asupra noului ministru, ce va fi audiat de comisii, şi nu asupra întregului Guvern, deoarece nu e vorba de modificarea programului de guvernare. El a arătat însă că opiniile în această privinţă sunt împărţite, existând şi ideea ca Parlamentul să voteze întregul Guvern.

Surse politice au declarat agenţiei MEDIAFAX, în 7 iulie, că înfiinţarea unui minister de Afaceri Europene, condus de liderul UNPR Marian Sârbu sau de consilierul prezidenţial Leonard Orban, fost comisar european, şi care să gestioneze inclusiv proiectele finanţate din fonduri UE, a fost discutată de preşedintele Băsescu cu premierul Boc, în întâlnirea din aceeaşi zi, la Palatul Victoria.

Viitorul minister al Afacerilor Europene va coordona Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) din subordinea premierului şi, probabil, Autoritatea de Audit de pe lângă Curtea de Conturi, nu şi autorităţile de management, urmând să fie condus de o persoană cu rang de ministru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb