BOGDAN AURESCU, MINISTRUL DE EXTERNE:  "Transportul dus-întors al muncitorilor sezonieri pe relaţia Germania, plătit de angajatori"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 12 mai 2020

Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, în faţa comisiei parlamentare de specialitate, că oficiile consulare şi ambasadele noastre din Germania şi Olanda au semnalat 14 incidente privind muncitorii români plecaţi la muncă în străinătate această perioadă.

Bogdan Aurescu a precizat: "Din cele 14 cazuri gestionate de minister, 13 sunt în Germania şi unul în Olanda. În Germania, 8 cazuri reprezintă autosesizări din partea reprezentanţelor dipliomatice pe baza informaţiilor din presă, două din partea Ministerului Federal al Muncii şi de la o organizaţie neguvernamentală, şi doar 3 de la cetăţenii români. În Germania, cele 8 cazuri au fost semnalate în 7 ferme. Cinci cazuri sunt de infectare a unor cetăţeni români care lucrează în abatoare. Reprezentanţii consulatelor atele generale de la Bonn, Munchen şi ai ambasadei din Berlin au făcut vizite în teren la abatoarele respective. A reieşit că sunt respectate drepturile de muncă şi de igienă, dar aceste concluzii sunt din momentul efectuării vizitelor respective, cu menţiunea că accesul pe proprietăţile private respective este la latitudinea angajtorului, atât timp cât reprezentanţii noştri nu reprezintă autorităţi ale statului german".

În legătură cu acest aspect, ambasadorul României la berlin a discutat cu reprezentanţii Ministerului Federal german al Muncii şi aceştia au spus că vor intensifica controalele la fermele şi abatoarele care au angajat muncitori români pentru desfăşurarea activităţii.

Bogdan Aurescu a mai spus că Ministerul Federal german al Agriculturii a precizat că organizarea transporturilor dus-întors pentru muncitorii sezonieri se află în sarcina angajatorilor şi că, din verificările efectuate, zborurile din timpul pandemiei către Germania ale muncitorilor români au fost plătite de fermierii din ţara respectivă. De asemenea, conform autorităţilor germane, asociaţile profesionale ale fermierilor au recomandat încheierea de asigurări medicale pentru muncitori, fermierii respectă acest lucru şi astfel statul german suportă costurile tratamentelor medicale pentru cetăţenii români.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb