Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu omologul său din Norvegia, Anniken Huitfeldt

G.D.
Politică / 1 decembrie 2022

Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu omologul său din Norvegia, Anniken Huitfeldt

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu s-a întâlnit astăzi cu omologul său din Norvegia, Anniken Huitfeldt, ocazie cu care a adresat invitaţia ca partea norvegiană să participe la structurile aliate din România, informează News.ro.

"Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astăzi, 1 decembrie 2022, o întrevedere bilaterală cu omologul său din Norvegia, Anniken Huitfeldt, în marja participării la Consiliul Permanent al OSCE, organizat la £od¼, în Polonia. În cadrul discuţiilor, şefii diplomaţiilor română şi norvegiană au reliefat nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale. În context, schimbul de opinii dintre cei doi miniştri s-a concentrat pe perspectivele relaţiilor bilaterale şi cooperarea în domeniul securităţii. Ministrul norvegian de externe a apreciat în mod deosebit organizarea şi rezultatele Reuniunii miniştrilor de externe ai NATO, pe care ministrul Bogdan Aurescu a găzduit-o la Bucureşti în perioada 29 - 30 noiembrie 2022", transmite MAE.

Ministrul român de Externe a exprimat apreciere cu privire la cooperarea bilaterală pe toate palierele, inclusiv în domeniul apărării şi securităţii, de exemplu în ceea ce priveşte achiziţionarea de avioane F16 din Norvegia.

"Ministrul Aurescu a adresat invitaţia ca partea norvegiană să participe la structurile aliate din România. Cei doi miniştri au convenit intensificarea cooperării în domeniul securităţii, la nivelul celor două ministere de externe", anunţă MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu a salutat contribuţia norvegiană la Mecanismele Financiare Norvegiene şi ale Spaţiului Economic European, din 2007, România a beneficiind de o alocare totală de aproximativ 1 miliard de euro din aceste fonduri.

Cei doi miniştri au agreat continuarea dialogului pe subiecte de interes comun pentru cele două state, atât la nivel bilateral, cât şi multilateral.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. avorton tradator. spion al unei puteri straine ajuns ministru in tara noastra

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb