Listarea Hidroelectrica se află pe ultima sută de metri, operaţiunea urmând a avea loc în septembrie 2020 "pe un calendar normal", a declarat Bogdan Badea, directorul general al companiei în cadrul unei conferinţe focusenergetic.ro.
Acesta a precizat că anumite investiţii istorice ale companiei au reprezentat principalul impediment pentru listare, iar în perioada următoare va fi anunţată o licitaţie pentru găsirea unui consultant juridic şi un consorţiu de intermediari pentru listare.
La începutul lunii iunie, directorul general al companiei, Bogdan Badea, ne-a precizat că Hidroelectrica a încheiat anul 2018 cu un profit brut record de peste 2,2 miliarde de lei şi, în premieră pentru ultimii ani, a închis fără opinie cu rezerve anul financiar, ceea ce înseamnă că din punctul de vedere al societăţii, aceasta este pregătită pentru listare.
Acesta a adăugat: "Totuşi, listarea companiei depinde de ceea ce se va întâmpla cu OUG 114, adică dacă se va menţine Ordonanţa, cu un preţ reglementat într-o proporţie care acum nu ne este clară, dar care conform reglementării ANRE va fi de până la 65% din producţie. Aceste două elemente nu se pot suprapune, pentru că ar însemna o diminuare artificială a valorii companiei, în condiţiile în care Hidroelectrica este o societate profitabilă, care a crescut an de an. Este o companie cu un potenţial foarte mare şi cred că Statul Român are interesul să obţină o sumă cât mai mare, pentru pachetul de acţiuni pe care-l va scoate la vânzare".
Directorul Hidroelectrica ne-a mai subliniat că, din punctul său de vedere, la nivel guvernamental trebuie analizată şi problema mărimii pachetului de acţiuni ale companiei care vor fi lis-tate, astfel încât să existe atractivitate pentru investitori cât şi o lichiditate suficientă în piaţă.
"Cred că 10% este puţin, dar vom vedea mai departe care va fi decizia acţionarului. Probabil, listarea unui pachet mai mare din Hidroelectrica va fi în interesul tuturor", ne-a spus directorul Hidroelectrica.
Acesta nota că listarea la bursă, care ţine în primul rând de decizia acţionarului majoritar, Ministerul Energiei, este al doilea obiectiv important pe care-l are conducerea companiei, după realizarea planului de investiţii.
Amintim că la finalul lunii iulie, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, spunea că Partidul Social Democrat (PSD) va publica în următoarele săptămâni o serie de măsuri şi paşi de parcurs care să asigure trecerea pieţei noastre de capital, care se află în prezent în categoria pieţelor de frontieră, la statutul de emergentă.
Teodorovici a declarat: "Există o propunere facută de şeful bursei (n.r. Adrian Tănase). Veţi vedea o serie de măsuri pe care le vom adăuga programului de guvernare în august-septembrie, care va conţine şi un pachet în sensul acesta, să devenim piaţă emergentă".
Domnia sa a subliniat că, printre măsurile avute în vedere, sunt incluse şi listări ale unor companii din portofoliul statului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.08.2019, 20:16)
Sa vezi atunci pe Tănase etc ce merite își arogă!!!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.08.2019, 00:47)
vind pamint agricol ieftin recomand pentru bisnitarii seriosi cu bani din europa pret 98700 euro pe hectar numai prin mesaj 0759794717