BOGDAN CHIRIŢOIU, CONSILIUL CONCURENŢEI: "Suntem foarte atenţi la ce se întâmplă pe piaţa carburanţilor, chiar obsesivi"

F.A.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 9 octombrie 2017

Majoritatea întrebărilor primite de Consiliul Concurenţei (CC) se referă la sectorul carburanţilor, acesta fiind, totodată, domeniul în care autoritatea face cele mai multe analize, a spus Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC, citat de News.ro.

Autoritatea lucrează la un site care va cuprinde date comparative privind preţurile carburanţilor, proiect ce ar putea fi gata anul viitor.

Bogdan Chiriţoiu a menţionat: "Suntem foarte atenţi la ce se întâmplă pe piaţa carburanţilor, chiar obsesivi. Nu este nicio altă piaţă despre care să ne informăm atât de frecvent cum se întâmplă cu sectorul combustibililor. De asemenea, preluăm date Eurostat şi le analizăm pentru a avea o imagine a evoluţiei acestui sector. Este o piaţă importantă, care afectează direct consumatorii şi, ca urmare, este în atenţia opiniei publice şi a presei".

În ceea ce priveşte scumpirea benzinei şi motorinei, el spune că nu poate estima încă în ce măsură majorarea accizei a dus la scumpirea carburanţilor, mai ales că şi preţul petrolului a crescut la nivel internaţional.

"Vrem să realizăm un comparator de preţuri - «monitorul preţurilor pentru carburanţi» -, un instrument asemănător celui lansat cu succes pentru produse alimentare, în urmă cu un an, prin care să intensificăm concurenţa dintre firmele de comercializare carburanţi", a mai precizat şeful CC.

Pentru realizarea acestei aplicaţii trebuie creată o bază de date care să conţină lista tuturor companiilor ce comercializează carburanţi, amplasarea geografică a benzinăriilor deţinute de fiecare, tipurile de carburanţi (benzină şi motorină) comercializate în fiecare benzinărie, preţurile la pompă practicate.

Acum, autoritatea de concurenţă aşteaptă aprobarea Parlamentului şi va introduce proiectul în bugetul pe anul viitor, acesta fiind estimat la 300.000 euro pentru ambele platforme: monitorul preţurilor pentru produse alimentare şi cel pentru carburanţi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Domnule Chiritoiu, pretul petrolului nu poate influenta in asa masura pretul la pompa. Nu uitati ca acest pret a fost si 150 de $ si pretul la pompa nu a fost cu mylt mai mare. In Italia, pretyl la pompa este cca 1.3 eur pe litru. Ce credeti ca din cauza pretului petrolului? Hai ca e buna gluma!!

    In Romania, in prumul rand ca benzinarii vor sa castige si guvernul vrea taxe. N ar fi nici o problema daca veniturile ar fi cele din Europa. Nu intelegeti ca suntem suprataxati iar statul incurajeaza companiile petroliere sa ridice pretul ptr a incasa mai mult din tva? 

    Cui vindeti gogosi ca sunteti obsedati de competitia din petrol, cand voi sunteti organ al statului si jucati cu ei?? 

    Nu va e rusine sa mai si declarati minciunile astea psd isto politicia iste?

    1. Chiritoiu e un gunoi al carui singur scop e sa ramana la aceasta institutie prfuita, plina de incompetwnti, inconstienti de puterea gigantica pe care o au. Acesti oameni cu un statut extrem de inalt ar tb sa vegheze ca romanii sa nu fie efectiv hacuiti de companiile multinationale sau cu pozitii extrem de sensibile, ceea ce habar nu au s o faca sau nu vor. Ne lasa calcati in picioarw si de straini si de romanii fara nimic sfant. Platim carburantii la nivel de europa, platim curentul, gazele , utiliatile ca afara si castigam ca in africa. Sa va fie rusine. Consiliul concur este o institutie extrem de corupta si controlata de politicienii vanduti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb