Bogdan Maioreanu, eToro: "Boeing continuă să aibă probleme de producţie"

Companii / 26 octombrie 2023

Bogdan Maioreanu, eToro: "Boeing continuă să aibă probleme de producţie"

Problemele de producţie ale Boeing au continuat şi în ultimul trimestru, gigantul din industria aerospaţială continuând să piardă bani, însă conducerea companiei este încrezătoare că lucrurile sunt pe cale de a se redresa. Producătorul de avioane şi de sisteme din domeniul apărării şi-a ratat obiectivele privind atât veniturile cât şi profitabilitatea, dar şi-a reafirmat estimările, promiţând să îşi atingă ţinta de flux de numerar liber pentru anul în curs. La nivel global, în 2022 erau în exploatare 28.385 de avioane comerciale, din care 47,5%, adică aproape 13.500, erau Boeing.

Pentru al treilea trimestru, Boeing a raportat venituri de 18,10 miliarde de dolari, ratând estimarea analiştilor de 18,16 miliarde de dolari. Compania a raportat o pierdere ajustată pe acţiune de 3,26 dolari, mai mare decât cea de 2,95 dolari estimată anterior. În ciuda unei pierderi nete de 1,6 miliarde de dolari în al treilea trimestru, Boeing şi-a menţinut obiectivul de a genera un flux de numerar liber de 3 până la 5 miliarde de dolari în acest an.

Pe parcursul trimestrului, divizia de avioane comerciale a Boeing a înregistrat 398 de comenzi nete, dintre care 150 de avioane 737 MAX10 pentru Ryanair, 50 de avioane 787 pentru United Airlines şi alte 39 pentru Saudi Arabian Airlines. Divizia de avioane comerciale a livrat 105 avioane în timpul trimestrului, iar portofoliul de comenzi primite include peste 5.100 de avioane evaluate la 392 miliarde de dolari. Constructorii de avioane primesc cea mai mare parte a plăţii atunci când predau avioanele, astfel că livrările sunt urmărite îndeaproape de investitori. Pentru 2023, până la sfârşitul lunii septembrie, Boeing a livrat 371 de avioane, în timp ce principalul său concurent, Airbus, a livrat 488.

Boeing îşi propunea să livreze între 400 şi 450 din popularele sale avioane 737 în 2023, dar a fost nevoită să-şi limiteze acest obiectiv la 375-400 de avioane după două probleme de calitate identificate la furnizorul care fabrică fuselajele. În ceea ce priveşte programul 737, în timpul trimestrului a fost identificată o neconformitate a furnizorului la secţiunea peretelui etanş de presiune din coada anumitor avioane de tip 737. Aceasta nu reprezintă o problemă imediată de siguranţă a zborului, iar flota în funcţiune poate continua să opereze în siguranţă, a menţionat Boeing.

În ciuda creşterii cheltuielilor pentru apărare, Boeing are probleme în a valorifica contractele cu preţ fix deja semnate. În timp ce veniturile din al treilea trimestru al diviziei de Apărare, Spaţială şi Securitate au fost de 5,5 miliarde de dolari, marja operaţională a fost de -16,9%, din cauza unei pierderi de 482 de milioane de dolari pentru programul VC-25B - următorul avion prezidenţial Air Force One - cauzată de costurile de producţie estimate mai mari legate de schimbările de inginerie şi de instabilitatea forţei de muncă, precum şi de încheierea negocierilor cu furnizorii. De asemenea, rezultatele au fost afectate de pierderi de 315 milioane de dolari la un contract de sateliţi din cauza estimărilor legate de cerinţele clienţilor, a costurilor crescute pentru îmbunătăţirea constelaţiei şi îndeplinirea angajamentelor privind ciclul de viaţă al acestora.

Preţul acţiunilor Boeing a pierdut 2,54% ieri, ajungând la 177 dolari după anunţarea datelor financiare. Acţiunile companiei au avut un preţ maxim de peste 440 de dolari în 2019 şi au scăzut în timpul pandemiei la 95 de dolari. În ultimele 12 luni au atins un maxim de peste 243 de dolari şi un minim de 132 de dolari. Unii investitori îşi reduc poziţiile în companie, la finalul trimestrului 3 numărul investitorilor care aveau acţiuni Boeing în portofoliu a scăzut cu 7%, conform raportului despre cele mai deţinute acţiuni pe platforma eToro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb