Borza: "Hidroelectrica nu mai riscă să intre în insolvenţă în 2014"

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 29 noiembrie 2013

Borza: "Hidroelectrica nu mai riscă să intre în insolvenţă în 2014"

Update 16:16 Hidroelectrica are cinci noi membri în Consiliul de Supraveghere, iar doi au fost realeşi

Hidroelectrica are cinci noi membri în Consiliul de Supraveghere (CS), iar doi au fost realeşi în Adunarea Generală a Acţionarilor de astăzi, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Noii membrii în CS sunt Victor Cionga (fost director general al Bursei de Valori Bucureşti), Adrian Rusu (director în Transelectrica), George Cristodorescu (fost director în E.ON România), Mihaela Preda (angajată la Direcţia de Privatizare din Departamentul pentru Energie) şi Gheorghe Ştirbu (director general al companiei farmaceutice Egis România), în timp ce Oana Truţă şi Adrian Groşan au fost realeşi.

---

Hidroelectrica nu mai riscă să intre în insolvenţă în 2014, iar o dovadă în acest acest sens o constituie şi profitul estimat al companiei pe anul 2013, în valoare de 900 milioane lei, a declarat, ieri, Remus Borza, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica.

Domnia sa a precizat, citat de Agerpres: "Numai în primele zece luni ale acestui an s-a înregistrat un profit de 763 milioane lei, ceea ce reprezintă un record. Aceste cifre sunt dovada unei administrări judicioase a Hidroelectrica, demers care a vizat şi o reducere a costurilor cu forţa de muncă. În anul 2013 au fost disponibilizaţi 900 de salariaţi, iar alţi 200 de oameni vor pleca din Hidroelectrica pe 23 ianuarie 2014, o dată cu vânzarea a 14 microhidrocentrale".

Remus Borza a menţionat că nu poate să facă o estimare cu privire la numărul de salariaţi care vor fi disponibilizaţi din Hidroelectrica în 2014, pentru că totul depinde de negocierile cu conducerea sindicatului reprezentantiv, care trebuie să opteze între a reduce numărul de personal, în condiţiile menţinerii aceluiaşi nivel al drepturilor salariale, sau a-i păstra pe post pe cei 4.300 de salariaţi actuali, însă cu reducerea drepturilor salariale.

Potrivit preşedintelui Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, compania se confruntă cu foarte multe provocări în piaţa de energie: "Anul trecut reuşeam să vindem megawatul cu 269 de lei, iar acum abia putem să-l vindem cu 169 de lei. Pe de o parte, a scăzut consumul pe piaţa internă (atât consumul industrial, cât şi cel casnic), iar pe de altă parte a crescut foarte mult producţia de energie electrică. Pentru oameni este un lucru bun, însă pentru producătorii de energie reprezintă o dramă. Tocmai de aceea, producătorii trebuie să înţeleagă că trebuie să-şi restructureze costurile, pentru că altfel vor ajunge pe pierdere, şi apoi în faliment".

Remus Borza a precizat că actualul Contract Colectiv de Muncă de la nivelul Hidroelectrica expiră la 31 decembrie 2013, iar în această perioadă se desfăşoară negocieri intensive cu sindicatele pentru încheierea unui nou contract, valabil de la data de 1 ianuarie 2014.

Un fost director al BVB, pe lista scurtă pentru Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

Acţionarii Hidroelectrica - Departamentul pentru Energie şi Fondul Proprietatea - au făcut nominalizări pentru ocuparea celor cinci poziţii de membru în Consiliul de Supraveghere, în timp ce actualii deţinători ai funcţiilor sunt înscrişi din oficiu. Numirile în Consiliul de Supraveghere al producătorului de electricitate vor fi discutate astăzi, în AGA Hidroelectrica, informează Mediafax.

Cei cinci candidaţi propuşi de acţionari sunt Victor Cionga (fost director general al Bursei de Valori Bucureşti), Adrian Rusu, (director în Transelectrica), Mihaela Preda (angajată la Direcţia de Privatizare din Departamentul pentru Energie), George Cristodorescu (fost director în E.ON România) şi Gheorghe Ştirbu (director general al companiei farmaceutice Egis România).

Actualul Consiliu de Supraveghere al Hidroelectrica este format din Remus Borza (preşedinte) şi cinci membri - Remus Vulpescu, Oana Valentina Truţă, Adrian Groşan, Elena Popescu şi Gabriela Sandu. Aceştia sunt înscrişi din oficiu în procesul de selecţie.

Remus Borza a declarat de mai multe ori că nu intenţionează să candideze pentru un nou mandat.

Capitalul social al Hidroelectrica este deţinut de stat (80,05% din acţiuni) şi Fondul Proprietatea (19,95%).

Ieri, Remus Borza a declarat: "Mi-ajunge un an şi şase luni la Hidroelectrica. Şi, oricum, nu mai este nevoie de mine. După ieşirea din insolvenţă, am mai stat câteva luni ca să asigur tranziţia spre managementul privat, dar acum Hidroelectrica a devenit o companie solidă, puternică, bancabilă, care se pregăteşte de listare. Eu sunt specialist în restructurare şi managementul companiilor aflate în criză. Mai am şi alte proiecte care au nevoie de mine".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb