Borza: "Silver Mountain va fi vândut în bloc, pentru 53 milioane de euro"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii / 3 martie 2014

Borza: "Silver Mountain va fi vândut în bloc, pentru 53 milioane de euro"

Ansamblul Silver Mountain urmează să fie licitat în bloc, în această lună, a declarat, în exclusivitate pentru BURSA CONSTRUCŢIILOR, Remus Borza, partener în cadrul Euro Insol, administratorul judiciar al complexului de lux din Braşov. Domnia sa estimează că tranzacţia se va încheia pentru aproximativ 53 milioane de euro.

Proiectul imobiliar Silver Mountain din Poiana Braşov, care este cel mai mare din ţara noastră, mai are la vânzare 158 de apartmente din totalul de 219, la un preţ mediu pe mp construit de 1.350 de euro. Criza economică a împiedicat finalizarea proiectului, în prezent complexul rezumându-se la 5 vile cu 207 apartamente, un centru spa şi un centru comercial în care funcţionează restaurantul Loft şi clubul Office.

Aceasta nu este singura tranzacţie în bloc realizată de casa de insolvenţă Euro Insol. Remus Borza a mai spus că urmează să fie vândut, la începutul acestei luni, şi proiectul exclusivist Verdi Park din Bucureşti, dezvoltat de Meridian Land şi aflat în faliment. Domnia sa ne-a precizat: "Proiectul are 11 apartamente penthouse, este situat în Floreasca şi a fost finanţat de Alpha Bank. Suntem pe finalul negocierilor şi estimăm că tranzacţia se va încheia la 5 milioane de euro".

Euro Insol administrează, în total, 2.300 de apartamente şi exploatează în jur de 800 de unităţi locative în regim hotelier, în proiecte precum Pullman Bucureşti, Astoria Snagov, Silver Mountain Braşov, Decebal Eforie Nord şi Bucovina Vatra Dornei. Euro Insol are acum în portofoliu jumătate din cele mai mari proiecte imobiliare aflate în insolvenţă, conform declaraţiilor lui Remus Borza.

Reprezentantul Euro Insol a mai spus: "Anul acesta are semne bune pentru piaţa imobiliară. Am constatat o uşoară revigorare a pieţei în a doua jumătate a anului trecut, care se vede în trendul crescător al cererii şi al tranzacţiilor finalizate. Numărul de apartamente vândute în 2013 a fost cu 12% mai mare decât cel din 2012, iar tendinţa va continua şi în acest an. Există şi o uşoară tendinţă de apreciere a activelor imobiliare mai ales pe proiecte noi. Este posibil ca aceste active să aibă o creştere de preţ de 5-10% în acest an".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb